Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Судаку зберуться лицарі

Фестиваль історичної реконструкції «Сталева троянда» пройде в Судаку 23–27 серпня в рамках молодіжного форуму «Молоді шляхи».
Як повідомив у п'ятницю один з організаторів фестивалю, голова всеукраїнської молодіжної громадської організації «Європейська інтеграція» Олександр Шавицький, у ньому візьмуть участь команди з Росії, Білорусі, Молдови, Болгарії, Сербії, Угорщини та Польщі. Україну представлятимуть бійці з Києва, Харкова та Одеси. Змагання пройдуть у чотирьох категоріях: «меч–меч», «щит–меч», «не стандарт» і «групові бої».

Традиційно цей фестиваль проводиться в Генуезькій фортеці в Судаку. Раніше ряд екологів висловлювали побоювання з приводу схоронності історичного пам'ятника у зв'язку з напливом великої кількості людей.

За словами Шавицького, головне дійство – показові виступи лицарів (фехтування на мечах, стрільба з арбалетів, луків). Також у програмі фестивалю заплановані конкурси костюмів, виставка збруї, театралізовані постановки масових боїв за мотивами європейської історії. Музичне оформлення забезпечать фольклорні колективи з Києва та Одеси, які грають кельтську музику, а також відома група з Білорусі «Старий Ольса».

Заступник голови «Європейської інтеграції» представник Одеської обласної Федерації бойових мистецтв Борис Ємець відзначив, що ціль проведення фестивалю – «створення федерації історичного фехтування», а також популяризація цього виду спорту.

Найкрупнішим турніром з історичного фехтуванні є щорічний відкритий чемпіонат у Білгород-Дністровській фортеці, який проводиться Одеською обласною Федерацією бойових мистецтв і оздоровчих систем у середині липня.

За припущеннями істориків, Генуезька фортеця в Судаку (у середні віки – Солдайя) будувалася з 1371 по 1469 рік. Генуезький період у Криму тривав із другої половини XIII століття по кінець XV століття.

Нині Генуезька фортеця – один з найвідвідуваніших культурно-історичних об'єктів. Щороку її відвідують понад 250 тис. тільки організованих туристів.

За матеріалами «ForUm»
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи