Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За зброєю — в «Шмайсер»!

Світ:

Поговоримо про засоби самозахисту, які можуть придбати законослухняні громадяни, аби уберегти себе, своє життя, життя близьких людей та майно від зазіхань зловмисників. Про засоби самозахисту розповідає директор крамниці «Шмайсер плюс» (вул. Незалежности, 103 у м. Івано-Франківську) Валерій Гуменюк.

Особливої уваги заслуговує так звана газова зброя, адже надійніше можна захиститися від кількох зловмисників, застосувавши на відстані зброю з газовими набоями, а не газовий балончик у безпосередній близькості. Але для того, щоб її придбати, потрібен дозвіл органів МВС. Найбільшою популярністю користуються газові пістолети українсько-німецького СП «Шмайсер». У магазині представлені два види продукції цього підприємства — 5- і 7-зарядні ПГШ-790 та маленький і легенький АЕ10С, який найбільше подобається жінкам завдяки легкості та габаритам. До того ж СП «Шмайсер» надає п'ятирічну гарантію на пістолети свого виробництва.

Револьвер — найбільш перспективна щодо надійности та невибаглива зброя. Тому в ряді країн (США, ФРН, Франція, Італія, Іспанія, Японія) поряд із штатною зброєю (самозарядний пістолет) працівники правоохоронних структур носять із собою в прихованій кобурі револьвер. Чи це данина традиції? Ні, револьвер відіграє роль зброї останнього шансу — раптове, неочікуване для злочинця застосування револьвера може врятувати життя його власникові. До того ж мирні громадяни в стресовій ситуації часто-густо забувають привести пістолет у бойовий стан (пересунути запобіжник, дослати патрон у патронник) і таким чином стають жертвами нападників.

Тому експерти рекомендують початківцям спочатку мати револьвер, а не гнатися за «навороченими» моделями пістолетів. Револьвер можна застосовувати як з унітарним патроном травмувальної дії, так і з газовими та шумовими патронами в будь-якій послідовності. Він не вимагає ніякого додаткового переобладнання, як це необхідно з пістолетом.

Безперечно, найефективнішим засобом самозахисту є зброя травматичної дії для відстрілу набоїв, споряджених гумовими кулями. Проте для її купівлі потрібен дозвіл МВС України, який видається працівникам правоохоронних органів, прокуратури, військовослужбовцям, журналістам тощо. В магазині «Шмайсер плюс» представлений широкий вибір цього виду зброї.
Найбільше купують пістолети марки ПМР калібру 9 мм (прототип пістолета Макарова ПМ), порівняно недорогі і досить якісні.

Найбільш пристосованою для прихованого носіння є модель ПСМ-Р (аналог бойового пістолета ПСМ для вищого офіцерського складу армії та міліції). Ця модель легка, маленька за об'ємом і не поступається при цьому за технічними характеристиками іншим спецзасобам.

Не меншою популярністю користуються пістолети сімейства «Форт», розроблені українськими інженерами для армії та міліції. Це масивні 12-зарядні пістолети калібру 9 мм.

-------------------------
В тему:

Продай одежу й купи меч!

Охоронці лісу. Неофіційний гімн Арійської стрілецької асоціації (АСА)

Росіяни готові захищати себе зі зброєю в руках

Чи витіснить “Вепр” “Калаша”?

Людина і пістолет. Хто винний і що робити?

Більше зброї — менше злочинів

Зброя для генофонду

Зброя як бізнес

Селекція погрозою

Союз Цивільна зброя
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи