Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пам'ятник бійцям УПА

Категорія:

Володимир-Волинський вшановує героїв
У древньому Володимирі-Волинському урочисто відкрито й освячено пам’ятник борцям за волю України ОУН-УПА 1942-1950 років, виконаний відомим місцевим архітектором і скульптором Олегом Дубенчуком.

Символічно, що п’ятиметровий гранітний хрест із повстанською символікою встановлено на вулиці, названій у пам’ять одного з командирів УПА - генерала Шухевича. Монументальну композицію споруджено за громадські пожертвування, зокрема, на кошти тутешнього мецената Сергія Ковальчука, а також за сприяння народного депутата України від Волині Бориса Загреви.

Сотні колишніх вояків УПА на жалобному молебні згадали подвиги повстанців. А представники місцевої влади і вдячні нащадки волелюбних лицарів поклали до пам’ятника полум’яні квіти. Присутні висловили сподівання, що наступним кроком у визнанні ОУН-УПА на Волині буде відкриття пам’ятного знака в селі Загорові, де спочивають вічним сном десятки доблесних українських партизанів.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи