Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Помаранчеві, соціалісти та “донецькі” збільшують свої капітали

Світ:

Народний депутат від Партії регіонів Ринат Ахметов заробив за минулий рік понад 5 мільярдів доларів і посів одинадцяту сходинку в рейтингу найзаможніших людей Центральної та Східної Європи. Окрім того, до числа найбагатших східноєвропейців уперше потрапив соціаліст. Ним став керівник Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Володимир Бойко. Це засвідчив щорічний рейтинг найбагатших людей, що традиційно публікує польський часопис «Впрост».
Третій рік поспіль рейтинг «Впрост» очолює громадянин Росії єврей Роман Абрамович з 19,5 мільярдів доларів, що на 4,5 мільярди більше, ніж він мав торік. За ним ідуть ще десять таких же громадян Росії.

Другу десятку відкриває громадянин України татарин Ринат Ахметов, статки якого оцінено в 7,2 мільярди доларів. Це означає, що порівняно з минулим роком (тоді він був 15 у рейтингу «Впрост») Ахметов зробив величезний прорив, адже у 2005 році статки найбагатшого донеччанина після втрати «Криворіжсталі» були оцінені лише в 2,1 мільярда. Цікаво, на чому це за один рік розбагатів нардеп, почесний президент ФК «Шахтар» і наформальний лідер Партії мусульман України, який розповідав журналістам на 70-річчі свого клубу, що два минулі уряди довели його шахти до банкрутства?

За інформацією «Української правди», сам Ахметов оцінює свої статки в 12-14 мільярдів.

Новий ТОП-100 показав, що єврею Ігорю Коломойському поки не під силу забрати пальму першості в найбагатшого татарина. Якщо минулого року власнику «Привату» вдалося обійти Ахметова, то цього року все повернулося на круги своя.

Коломойський посідає 13 місце в рейтингу «Впрост» – у нього поляки нарахували 6,3 мільярда у.о. Оскільки в 2005 році статки Коломойського були оцінені лише у 2,8 мільярда, то виходить, що минулого року «приватівець» заробив 3,5 мільярди доларів.

Не справдились також сподівання недругів Віктора Пінчука, які сподівалися, що втрата «Криворіжсталі» остаточно підірве його позиції. Пінчук іде слідом за Коломойським. Його статки оцінені у 3,5 мільярди доларів. У минулому році статки Пінчука були оцінені лише у 1,5 мільярди і перебував він лише на 27 позиції серед центрально- і східноєвропейських багатіїв.

Загалом до першої сотні багатіїв часопис «Впрост» зарахував 15 громадян України:
уперше до «золотої сотні» цього року увійшли 8 олігархів:

- власник «Росукренерго» Дмитро Фірташ (27 місце),

- співвласник «Запоріжсталі» та друг дитинства Євгена Червоненка Едуард Шифрін (33),

- соціаліст і голова правління ММК Ілліча Володимир Бойко (35),

- бютівець Костянтин Жеваго (40),

- власник «Промінвестбанку» Володимир Матвієнко (45) – чи не єдиний українець,

- бютівець Сергій Буряк (74),

- співвласник «Запоріжсталі» бютівець Василь Хмельницький (75) і найбільший акціонер концерну «Енерго» Віктор Нусенкіс (92). Останній досі не фігурував у рейтингах найбагатших громадян України. У 1992 році колишній директор шахти «Ждановская» зареєстрував «Концерн «Енерго», біля витоків якого стояв і екс-генпрокурор Геннадій Васильєв. Окрім цього, Нусенкіс значиться як голова корпорації «Дон», а також активний скуповувач російських вугільних шахт.

У рейтингу знову присутній нашоукраїнець Петро Порошенко, який цього року посів 85 позицію, просунувшись на 10 сходинок угору.

Оскільки сам рейтинг «Впрост» не оприлюднив, поки невідомо імен ще двох українців, які потрапили також ТОП-100 видання. Ймовірно, серед них можуть опинитися власник ІСД Сергій Тарута та банкір Федір Шпиг, які раніше також фігурували в рейтингу.

Як зауважує видання, якби ці багатії створили разом власну республіку, це була б 23 з огляду на заможність країна світу – одразу за Індонезією, але перед Саудівською Аравією.

----------------------------------
В тему:

Свято об'єднання олігархів. Вітаємо!

1- Ахметов, 2 - Ющенко...

Монако примирив "еліту політичної нації"

До першої сотні багатіїв Європи втрапили 15 "політичних українців"


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи