Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Католицький кардинал - за державну самостійність Шотландії

Серед членів ООН може з'явитися ще одна кельтська країна - Шотландія. Бо ідея повного державного суверенітету тепер сповідується не лише маргінальними націоналістами, але й церковною елітою. Католицький кардинал Кейт О'Брайен також приєднався до тих, хто публічно вимагає відокремлення Шотландії від Об'єднаного Королівства.
Кардинал Кейт О'Брайен заявив, що він підтримує рух за незалежність Шотландії від Великобританії. За словами прелата, незалежність прийде "можливо не у найближчі роки, але вона не за горами", - повідомляє Благовест-інфо з посиланням на CNA та CWN.

"Я не стану надто активно брати участь у політиці унезалежнення, але я буду щасливий, якщо за бажанням народу Шотландія стане незалежною країною", - заявив кардинал О'Брайен газеті Catholic Herald.

"У моїх подорожах я був у багатьох маленьких країнах, і я бачив, які переваги може принести незалежність", - розповів прелат філософу Джону Галдану, який готував з ним газетну сторінку. Шотландець відмітив, що Ірландія і Данія отримують лише користь із "добробуту, привнесеного самовизначенням".

Крім цього, 68-річний кардинал піддав критиці Шотландський парламент, члени якого вже висловили невдоволеність позицією кардинала. За даними газети Scotland on Sunday, коментарі кардинала О'Брайена стали причиною "глибокого суму в лейбористських колах".

Загалом, лейбористський актив відкрито організовує компанію з остракізму "кардинала-самостійника".

Референдум про відокремлення Шотландії від Великобританії може пройти у травні 2007 року. Католицька Церква Шотландії незалежна від Католицької Церкви Англії та Валлії.

-------------------------------------
В тему:

Етнополітична карта світу XXI століття

Всезагальна дезінтеграція


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи