Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Болгарія - для болгар!

Категорія:

Успіх ультраправої Атаки на президентських виборах.
У Болгарії в першому турі президентських виборів переміг зі значною перевагою нинішній президент Георгій Пирванов, але невисока явка виборців зробила необхідним другий тур. У Пирванова майже 64 відсотки голосів.

По всій Болгарії та у представництвах країни у 49 країнах світу було відкрито близько 11,5 тисяч виборчих дільниць. Як і передбачали експерти явка виборців склала більше 42%.

До наступного туру виборів вийшов і лідер партії «Атака» Волен Сідеров, що набрав 22,5% голосів. Ультраправий Сідеров збудував свою кампанію на ідеї боротьби із засиллям національних меншин, що проживають у Болгарії - етнічних турок та циган. Він також різко критикує проведену нинішнім урядом приватизацію та виступає проти інтеграціх країни до Європейського Союзу.

Відповідно до запропонованого плану, Болгарія має вступити до ЄС 1 січня 2007 року - і це одна з головних заслуг президента Пирванова. Критики звинувачують його у недостатньо активній боротьбі з корупцією та з організованою злочинністю у країні. До того ж рівень життя в Болгарії стане найнижчим серед країн ЄС, середній рівень зарплати по країні 160 євро на місяць.

Президент країни в Болгарії обирається прямим голосуванням на 5 років і не більше, ніж на 2 терміни.

Другий тур виборів має відбутись 29 жовтня.


----------------------------------------------------

В тему:

В Болгарії з’явилася ультра-націоналістична партія “Атака”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи