Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Скільки китайців живе в Україні?

Категорія:

Україна не просто не в змозі бороти з нелегальною міграцією, вона не може навіть приблизно оцінити її обсяги.

У середньому за рік кордони України в обох напрямках перетинають близько 22 млн. осіб. А от скільки з них вирішують затриматися в нашій країні на рік-три-десять, для відповідних українських відомств залишається загадкою. У всякому разі, цифри офіційної статистики разюче відрізняються від того, що може бачити будь-який мешканець великого міста на його вулицях.

Як повідомив «k:» заступник голови Державного комітету зі справ національностей і міграції Юрій Сухов, за підсумками першого півріччя поточного року міграційний приріст склав лише 6 641. Ця цифра ґрунтується на тім, що з України за офіційною статистикою виїхали на постійне місце проживання 303 758 осіб, в'їхали на постійне проживання – 297 117 осіб.

А лише за півроку в Україну в'їхало понад 8 млн. осіб, затримані ж прикордонниками за порушення порядку перетинання кордону – 2126 чоловік. Цифри, м'яко говорячи, непорівнянні. За перше ж півріччя українські прикордонники видворили з країни 2389 чоловік.

Дуже красномовні й дані МВС: легально на території України зареєстровані 200 646 іноземців і осіб без громадянства. А от нелегальних мігрантів у першому півріччі виявлено співробітниками МВС 5381 чоловік. Виселено — 5486 чоловік, причому 4189 – заборонений в'їзд на територію України.

От ще одна цікава цифра, якою оперує Держкомміграції. Згідно даним Міносвіти, на навчання в Україну цього року прибули 1 200 чоловік. З них 1 038 із країн Азії (256 з Китаю, 221 з Малайзії, 157 з Ірану), 84 – з Європи, 88 – із країн Африки, 7- зі США. Напевно, така ж кількість продавців тільки на двох-трьох київських ринках, якщо їх про це попросять, покажуть абсолютно легальні студентські візи.

Що ж стосується нелегальних мігрантів, на думку Юрія Сухова, їхня кількість може бути підраховано, і те приблизно, за непрямими показниками. За його словами, ця цифра коливається від 60–80 тис. до 600 тис. Встановити точну цифру рішуче неможливо - мовляв, нелегальні мігранти тому і нелегальні, що знаходяться поза сферою контролю держави.

До речі, в одному з інтерв'ю посол КНР в Україні пан Гао Юйшен прямо сказав, що не має найменшого поняття, скільки китайців проживає зараз у нашій країні. Відзначивши, що Китайці «дуже працьовиті і великодушні люди», посол завірив: жителі Піднебесної завжди допомагають економіці країн, у яких вони живуть. Утім, пан Гао Юйшен не став заперечувати, що в Україні є і нелегальні мігранти з Китаю, але завірив: «Китайський уряд приділяє велику увагу рішенню цієї проблеми, і не тільки в Україні, оскільки це хворобливе питання для багатьох країн світу». Також посол КНР поспішив завірити, що поки «чайна-тауна» у Києві не буде.

Богдан Радченко
“Коментарии”, 10.11.2006



----------------------------------------------------

В тему:

Доповідь білого доктора

"Різноманітність" робить нас нещасними?

Євгеніка для України

Етногенетичні інтереси і міжрасові змішування. Нова книжка Франка Солтера в огляді Майкла Полігнано

Увага! У Харкові - расизм!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи