Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як українці США перемогли ФСБ і владу Кубані

Все почалося навесні 2006 року. Ми створили сайт журналу і активно шастали інтернетом у пошуках козацької інформації. Знайшли сайт Людмили Маленко "Історія козацтва". Та повідала про музей Кубанського козацтва в Ховеллі (США), де зберігаються справжні скарби Запорізького козацтва: прапори, булави, книги, зброя, документи... І грамота цариці Катерини про передачу Кубані запорізьким козакам. Оригінал!!!
Ми вийшли на отамана Американських козаків Сергія Цапенка, який теж намагався справедливо вирішити долю регалій.

Справа в тому, що після розгрому царатом останньої Січі, ритуальні цінності, що отримали назву козацькі регалії, вціліли. Різними шляхами були доставлені на Кубань, де зберігалися до 1918 року. Під час навали комуняк, було створено спецгрупу, яка вивезла скарби до Сербії. У 1944 році спецгрупа евакуювала регалії в Німеччину. Було чимало пригод... З кінця 1940 - регалії в США, де зберігаються в Ховеллі. Українська громадськість, навіть дослідники козацтва, НІЧОГО про долю святинь не знали! Вважали їх втраченими у Сербії. А тут така знахідка!

Журнали "Нова Січ" та "Музеї України", спільно з Американським козацтвом, розпочали потужну кампанію з повернення регалій. Українську Січову частину - в Україну, Кубанську - в Росію. Нас підтримала Верховна Рада, Секретаріат Президента України. Хоча, дуже мляво... Несподівано, ми отримали потужного ворога. Керівника Краснодарського краю Ткачова та отамана Кубанського козацтва Громова. Солодка парочка україножерів, що відома постійними антиукраїнськими провокаціями в Криму, побудовою безглуздої дамби на Тузлу. Ці теж вирішили повернути регалії - всі і в Краснодар. Як пізніше виявилося. Ткачов на піар-хвилі збирався висуватися в Президенти Росії.

В інтернеті почалося ідеологічне побоїще. Яке, до речі, росіяни з тріском програли. Українці вже мають цінний досвід проведення піар-кампаній... До справи підключилася діаспора, патріоти-інтернетники багатьох країн. Стихійно сформувався козацький інтернет-спецназ, що виграв битву на форумах (російських, до речі!).

Нам вдалося привернути увагу до регалій влади США.

Побачивши це, краснодарські стратеги, залучили кількох генералів ФСБ, СВР та ГРУ, агентуру в США. В жовтні 2006 року до Нью-Йорку прибув спецпідрозділ ГРУ в складі 9 чоловік.

У цей же час Кубанське козацтво США розкололося. Одні були за Росію, інші за Україну, ще хтось - за збереження регалій в США. До суду подали скаргу. Суд призупинив повноваження керівників ККВ США і силами поліції опломбував музей. Офіційно заборонивши якісь дії з регаліями.

Але, з Москви надійшов наказ. На трьох авто, одне з яких - броньований інкасаторський автомобіль, спецгрупа вночі прибуває до Ховеллу. Моментально вимикають сигналізацію, відчиняють двері, проникають в приміщення і виносять частину регалій. Загружаються в авто з номерами консульства РФ у Нью-Йорку, куди і відвозять регалії. Під дуже здивовані погляди агентів ФБР. Що перебували у напівшоковому стані.

Сайт журналу "Нова Січ" відразу подав сигнал тривоги. Нас моментально передрукували провідні ЗМІ і сайти України та інших країн. Включилися форуми.

Росіяни знову програли інформаційну кампанію!

Консульство РФ закрилося! Про пограбування стало відомо Кондолізі Райс і Джорджу Бушу. Розповідають, що Буш мав розмову з Путіним, який нічого не знав про творчість підлеглих! Кремль зупинив операцію. Але, Громов і Ткачов зупинитися вже не могли. Почали робити провокативні заяви в пресі.

У відповідь ми створили комітет "Кубань з Україною", що почав вимагати повернення незаконно окупованих Росією українських територій. Кремлівських аналітиків зсудомило. Ідеї комітету підхопила преса і форуми. Ми знову виграли інформаційну кампанію.

Потім ми нагородили К.Райс і Д.Буша почесними відзнаками акції "Лідер народної довіри". І знову виграли.

Отаман Американських козаків Сергій Цапенко був визнаний героєм козацького руху.

Козацькі регалії весь цей час спокійно лежали в консульстві РФ - чекали засідання американського суду в січні 2007 року.

Кремль змирився з втратою регалій. Тільки не видатний діяч Громов. Розпочав просто таки дику передноворічну активність, провокації. Ми знову звернулися до преси, української діаспори. Нас підтримали. І ми виграли черговий раунд.

На проукраїнськи налаштованих американських козаків почався тиск, залунали погрози. Це в США, проти громадян США! В очікуванні суду!Американці не здалися. Найняті росіянами адвокати швидко зрозуміли суть справи, популярно пояснивши, якими бідами для ВСІЄЇ Росії закінчиться ГАРАНТОВАНИЙ ПРОГРАШ в суді. Шпигунство, тероризм, викрадення культурних цінностей, зберігання краденого в дипломатичній установі... Справою зацікавилися демократи, що якраз виграли вибори. Мова пішла про торгівельні санкції і міжнародне покарання.

Росія пішла на поступки. Особливо, коли дізналися про кількість журналістів, акредитованих на суд...

Українці знову виграли! Уже руками США.

Що відбувається нині. Йдуть якісь незрозумілі переговори невідомо кого і з ким. Колекція начеб-то ділиться. Січове нам, кубанське - їм.

Хто представляє сторони ми не знаємо. Майже точно знаємо лише те, що офіційна українська влада боїться всього як вогню. Якось красиво і легко почала засвічуватися п*ята колона, сформована неначе з професійних українців, які просто працюють на інші країни... І щось занадто багато тих "українців"...

Як би там не було, Україна перемогла. Красиво і впевнено! Зусиллями простих патріотів з різних країн, об*єднаних інтернетом і національною ідеєю. Ні грошей, ні якоїсь підтримки ніхто не має. Як не очікуємо якихось нагород чи звань. Ми всі працювали на Україну. Для України. І це була наша проста мета. Вона і привела нас до перемоги! Як не дивно, більшість людей, причетних до цієї історії, навіть не хочуть відкривати справжні імена. Так і залишаються під комп*ютерними прізьвиськами...

Що будемо робити далі?

Офіційно звертаємося до Президента США Джорджа Буша.

Пане Президенте! Просимо вивчити ситуацію і перевезти регалії до Києва, з офіційною передачею державному музею, під час найближчого Вашого візиту до України! Це буде найкращий і найсимволічніший жест за всю історію американо-українських стосунків! І найрозумніший!

Чомусь здається, що так і буде!

Україна, як завжди, переможе! Звикайте до перемог, українці!



Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи