Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

З Венесуели українським музеям передано близько 300 робіт відомого українського художника Кричевського

Сьогодні у Києві в “Українському домі” відбулася церемонія передачі робіт відомого українського художника Василя Кричевського, які надійдуть у дарунок вітчизняним музеям.
Як передає кореспондент УНІАН, під час урочистої церемонії онука митця Оксана ЛІНДЕ розповіла, Україні передається близько 300 робіт В.Кричевського, серед яких картини, написані олією, акварелі, замальовки, ескізи (у тому числі архітектурні проекти музею Шевченка у Каневі), графіка, орнаменти, зразки книжкових обкладинок та предмети із сімейного музею. Ці роботи прибули до України з Каракасу (Венесуела) від доньки митця Галини КРИЧЕВСЬКОЇ де ЛІНДЕ за підтримки міжнародної інвестиційної компанії “Sgma Bleyzer”.

Роботи В.Кричевського, відповідно до бажання його доньки, буде розподілено між музеями Києва, Харкова, Полтави та Канева – міст, з якими тісно пов’язаний творчий шлях митця.

Київська експозиція робіт В.Кричевського буде відкрита для усіх бажаючих 13 травня в “Українському домі”.

Довідка УНІАН. Василь Кричевський (1873-1952) – один з найвидатніших діячів українського національного мистецтва. Він вдало поєднував в собі талант архітектора, маляра, графіка, театрального декоратора, педагога, дослідника та збирача предметів народного мистецтва. Творча спадщина В.Кричевського – це сотні картин, замальовок, ескізів, книжкових обкладинок, десятки спроектованих будинків, оформлення низки вітчизняних фільмів, серед яких – “Звенигора”, “Сорочинський ярмарок”, “Борислав сміється”.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи