Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Через п’ять років почнеться похолодання

Світ:

— Приблизно з 2012 року на Землі почне повільно знижуватися температура. Глибоке похолодання настане у 2055–2060 роках, — заявив завідувач лабораторії космічних досліджень Головної обсерваторії Російської академії наук Хабібулло Абдусаматов.
Він стверджує, що людська діяльність практично не має ніякого відношення до глобального потепління на Землі. Процес був спричинений інтенсивністю випромінювання Сонця впродовж усього минулого століття.

Науковці дослідили зразки льоду з Антарктиди та Гренландії. Їх діставали з глибини більш як 3 км. Після вивчення виявилося, що значні коливання вмісту вуглекислого газу, який вважають основною причиною потепління, на Землі були ще в доіндустріальну епоху.

Однак, на думку Абдусаматова, газ ніколи не спричиняв потепління, а навпаки, був наслідком цього процесу.

— Відомо: коли температура води в Світовому океані підвищується, тоді виділяється вуглекислий газ. Його кількість значно перевищує ту, що виникає у результаті людської діяльності, — каже вчений.

Оскільки Сонце було дуже активним, вода прогрівалася до таких температур, які раніше не фіксувалися. Зараз же вчені говорять про несподіване охолодження верхніх шарів Світового океану.

Абдусаматов вважає це явище початком глобального похолодання. Земля, за його словами, досягла свого теплового максимуму.

Науковець констатує, що подібне похолодання вже спостерігалося у 1645–1715 на території всієї Європи, Північної Америки та Гренландії.

— Тоді в Голландії замерзли всі канали, в Лондоні покрилася кригою Темза, а в Парижі — Сена, — наводить історичні факти вчений.

Похолодання триватиме приблизно 50 років. Потім температура триматиметься. На початку ХХІІ століття вона знову почне підвищуватися.

--------------------------
В тему:

Глобальна криза і Великий перехід

Земля майже вичерпала свої ресурси. Час починати цивілізаційний Перехід

Льодовик замість потепління

Стратегія України

Секретні висновки Пентагону були опубліковані в українському журналі “Перехід-IV”

Глобальна криза примусить багатьох згадати слово “автаркія”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи