Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Глобальна криза зробить біженцями 1 мільярд осіб

Світ:

У доповіді одного з провідних гуманітарних агентств Лондона повідомляється, що нестача питної води і загибель врожаїв стануть причиною локальних військових конфліктів за доступ до ресурсів, що зробить біженцями до 2050 року один мільярд осіб на планеті.
У доповіді за назвою "Людська хвиля: справжня криза міграції" агентства Християнської допомоги розповідається про те, що розвинуті країни відповідають за забруднення навколишнього середовища і зобов’язані взяти на себе допомогу тим, хто найбільше страждає від зміни клімату, тобто бідним шарам населення.

Як повідомив головний автор доповіді Джон Девісон, змушена міграція є на сьогоднішній день однією з головних небезпек, що загрожує бідним людям у країнах, що розвиваються.

Учені пророкують, що через викид в атмосферу парникових газів, здебільшого вироблених під час спалювання органічного палива, середня температура у світі підніметься на 1,8-3 градуса Цельсія вже в цьому сторіччі, що призведе до повеней і голоду, ставлячи під погрозу мільйони життів.

Міжурядова група експертів наводить свої дослідницькі дані, що говорять про те, що до 2080 року 3,2 мільярди осіб, а це третина населення планети, буде переживати нестачу води, а 600 мільйонів будуть страждати від нестачі продуктів харчування, у той час як 7 мільйонів осіб зіштовхнуться з проблемою збільшення рівня води на узбережжях.

У доповіді говориться, що якщо не будуть прийняті тверді превентивні заходи, то із сьогоднішнього дня до 2050 року кліматичні зміни змусять близько мільярда осіб залишити свої будинки.

Гнані кліматичними змінами біженці створять міжнародну проблему, перетинаючи кордони держав. У той же час мільйони людей взагалі не зможуть залишити свої країни, і про їхню катастрофу навіть не стане відомо світові, говориться в доповіді.

Агентство Християнської допомоги повідомляє, що на першому місці держав за кількістю біженців знаходиться Судан, після нього Колумбія, жителі якої змушені залишати свої будинки через громадянську війну.

Експерти з безпеки побоюються, що подібні хвилі змушеної міграції не тільки підігріють вже існуючі у світі конфлікти, але і викличуть нові в найбідніших куточках планети.

За матеріалами REUTERS

-------------------------
В тему:

Глобальна криза і Великий перехід

Земля майже вичерпала свої ресурси. Час починати цивілізаційний Перехід

Льодовик замість потепління

Стратегія України

Секретні висновки Пентагону були опубліковані в українському журналі “Перехід-IV”

Глобальна криза примусить багатьох згадати слово “автаркія”


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи