Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ВООЗ: хвороби ширяться світом блискавично

Світ:

Всесвітня Організація Охорони Здоров'я застерегла, що географічне поширення інфекційних хвороб відбувається значно швидше, ніж будь-коли раніше в історії.
Від 1967-го року ідентифіковано 39 нових патогенів, які можуть спричиняти хвороби, такі як ВІЛ-СНІД, Ебола, вірус Марбурга та гостре респіраторне захворювання "атипова пневмонія". У той час як понад два мільярди людей щороку подорожують літаками, інфекційна хвороба завжди може швидко поширитися.

ВООЗ застерігає, що в 20-му сторіччі з появою антибіотиків та щеплень рівень епідемій скоротився, і люди втратили пильність. Але, ВООЗ твердить, що в 21-му сторіччі інфекційні хвороби поширюються значно швидше, ніж будь-коли раніше в історії.

У своєму щорічному звіті ВООЗ твердить, що в час глобалізації єдиний шлях подолати поширення хвороб - це співпраця і відкритість між країнами. Країни не повинні приховувати спалах хвороби, твердить організація, але мусять ділитися зразками вірусів та інформацією про можливі шляхи лікування хвороб.

Без подібної солідарності, застерігає ВООЗ, може виникнути пандемія, наслідки якої будуть катастрофічними, і не лише для здоров'я, але й для економіки та політичної стабільності.

------------------------
В тему:

Глобальна криза і Великий перехід

Земля майже вичерпала свої ресурси. Час починати цивілізаційний Перехід

Льодовик замість потепління

Секретні висновки Пентагону були опубліковані в українському журналі “Перехід-IV”

Глобальна криза примусить багатьох згадати слово “автаркія”

Темний бік імміграції
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи