Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вже складаються чорні списки ворогів української культури та реєстри ганебної власності

Світ:

За словами письменника і видавця Віталія Капранова, до чорного списку може потрапити перший віце-прем'єр-міністр України, міністр фінансів Микола Азаров. Він поставив підписи під бюджетом-2004, згідно з яким уведено ПДВ на українську книжку, і під бюджетом 2007 року, яким передбачена стаття 118, через застосування якої було виселено низку культурних закладів.
Іншим кандидатом до чорного списку ворогів української культури став Олег Копил, який у 2004 році, будучи начальником столичного головного управління комунальної власності, "поставив підпис із проханням, щоб магазин Знання виїхав із приміщення в зв'язку з реконструкцією", а вже в 2007 році, на посаді начальника КП Київжитспецексплуатація, повідомив цьому магазинові, що договір оренди не дійсний.

Капранов повідомив, що цей список буде розширено, а голосування по ньому відбудеться 30 листопада в Києві на надзвичайних зборах представників інтелігенції «Україна — зона культурного лиха».

Письменник також заявив, що на зборах передбачається прийняти лист-звертання до президента УЄФА Мішеля Платіні, який передадуть і Президентові України Віктору Ющенку, винести на найближче засідання комітету питання про перенесеня місця проведення Євро-2012 "у зв'язку з тим, що рівень ідіотизму нашої влади і бізнесу такий, що вони за допомогою футболу починають знищувати культуру і науку".

За його словами, сьогодні влада намагається виселити низку наукових інститутів, книгарень із приміщень у центрі Києва, мотивуючи це необхідністю підготовки до Євро-2012.

В Україні також розпочинається процес складання реєстрів ганебної власності, тобто власності, здобутої на зубожінні суспільства. Про ганебну власність див. Нова Угода партії снайперів

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи