Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайці оголошують територію Росії своєю землею

Підтверджується те, чого багато хто в Росії боялися, - наплив китайців перетворюється на інструмент мирного захоплення російських територій. Причому важко повірити, що дана акція є спонтанною.
Одній з перших від китайських мігрантів постраждала Свердловська область. За повідомленням агентства «Новый регион», в Єкатеринбурзі з’явилися цілі чайна-тауни. Все б нічого, живуть собі люди і живуть — робоча сила Росії потрібна, головне, щоб притік мігрантів ретельно регулювався. Але проблема в тому, що китайці не вважають Росію чужою територією, що дала їм тимчасовий притулок. Вони вважають її… своєю землею!

За прикладами далеко ходити не треба. Не так давно - цього літа - главі Мінсельгоспу Свердловської області Сергію Чемезову довелося особисто втручатися в конфлікт місцевого фермера і китайських найманих робітників. Суть справи полягала в наступному: робітники використовували землю, що належить фермерові, за його словами, на правах оренди. Разом з тим платити за оренду китайці відмовилися, мотивуючи це тим, що якщо вони трудяться на цій землі — вона належить їм, а віддавати комусь свої «кровно зароблені» вони не мають наміру.

Це не єдиний скандал, пов’язаний з китайськими мігрантами. У лісі на території Ніжнєсерґінського району, де знаходяться заповідні зони, ростуть цінні породи дерев і мешкають рідкісні види тварин, вихідці з Піднебесної затіяли незаконне будівництво. За словами місцевих мешканців, китайці поставили вагончики і почали облаштовувати територію під будмайданчик. Робочі уникають контактів з населенням, і тим залишається тільки здогадуватися, що ж такого цікавого може бути побудовано в лісовій гущавині?

Але миритися з безконтрольним захопленням територій китайськими мігрантами місцеві жителі не збираються. Правда, поки їх зусилля з припинення правопорушень в лісоохоронній зоні залишаються марними. «Ми зверталися за роз’ясненнями до адміністрації району, писали скаргу в паспортно-візову службу, підконтрольну начальникові обласної міліції Михайлові Никітіну. Адже вони ж там живуть і працюють всі незаконно, без документів. Але відповідей немає», - пригнічено повідомляють ніжнєсерґінці. І хоча депутати Свердловської обласної Думи обіцяли узяти під особистий контроль дану ситуацію, і заявляли, що запросять до вирішення проблеми окружного прокурора Юрія Золотова, головне управління лісами Свердловської області — проблема до цих пір не вирішена. Місцева ініціативна група чекає допомоги від свого земляка Євгенія Порунова — голови міської Думи Єкатеринбургу, але поки на його підтримку також залишається лише сподіватися.

Фактично Росію завойовують зсередини. Вже давно йщли розмови про те, що Китай не захоплюватиме військовим шляхом те, що можна привласнити мирно. Випліскування китайських мігрантів на територію Уралу, Західного і Східного Сибіру, Далекого Сходу можуть показатися «квіточками» в порівнянні з «великим переселенням народу» на безкрайні російські простори. При цьому все буде дружньо і ні про яку війну мова, природно, не вестиметься.

Що ж може Росія протиставити цьому процесові? Саме лише посилення міграційного законодавства тут не допоможе. Необхідний комплексний розвиток східних російських регіонів. Наголос потрібно зробити перш за все на розвитку транспортної інфраструктури. Соромно, що до цих пір не побудована автомобільна траса Москва-Владивосток, при тому що Транссиб був споруджений лише за 15 років ще на початку минулого століття! Соромно, що до Якутська і Магадана досьогодні не можна достатись залізницею. Соромно, нарешті, що квиток на літак з європейської частини Росії в азіатську (в межах однієї держави!) стоїть дорожче, ніж подорож за кордон.

Якщо так далі триватиме, росіянам залишиться лише скаржитися на свавілля зарубіжних «друзів». Держава тут вже нічим не зарадить.


Факти:
Чукотський АО втратив протягом 1990-х понад половину свого населення; Магаданська область - 40%, Камчатська - 18%, Сахалінська - 16%, Саха-Якутія - 10%.

--------------------------------------

В тему:

Темний бік імміграції

Росія - абсолютний лідер за кількістю трудових мігрантів

Далекий Схід невпинно окуповують китайці

Звільнення території від корінного населення йде за планом

План Гельмана Павловського в дії

Молодь Росії спивається

Ми втрачаємо Росію

Скільки китайців живе в Україні?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи