Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Точка зору: Слабке місце Путіна

Російський президент Володимир Путін відіслав листа президентові Віктору Ющенку, саме коли Путін був названий особистістю 2007 року за версією журналу Time.
Насолоджуючись тріумфом міжнародного визнання, Путін нагадав Ющенку, що Кремль засмучений тим, як Україна ставиться до спільної з Росією історії.

Як пише українська англомовна газета Kyiv Post у редакційній колонці в номері від 27 грудня, в інтерв'ю журналові Time Путін пророчив загибель України через те, що Вашингтон категоризирує українську еліту як проамериканську і проросійську. Путін назвав це помилкою, заявляючи, «що усі вони повинні бути українськими націоналістами в позитивному сенсі слова». «Усе що відбувалося з часу помаранчевої революції, було порушенням Конституції», - сказав Путін.

Путін сказав, що 17 мільйонів українських громадян – етнічні росіяни, в той час як насправді 7,8 мільйонів, не 38 відсотків, як він стверджує, претендують на російську спадщину. Виявляючи шовінізм, він сказав, що «майже 100 відсотків українців» вважають російську рідною мовою. Мабуть, йому варто б також оголосити український мертвою мовою.

Проте, у листі Ющенку Путін показав слабке місце в прагненнях Кремля зробити Україну слухняної. Він упустив пункт, яким Кремль постійно бив раніше, а саме, що стосується Голодомору як геноциду проти українців. Очевидно, Путін не захотів згадувати цей пункт у листі як приналежний до «спільної історії».

Замість того, щоб читати лекції українцям, Путіну варто було б узяти приклад з Києва і розсекретити радянські архіви. Росія стверджує, що голод був спрямований і на її людей. Але як? Зовнішній світ, і більш важливо, люди в Росії, не довідаються, поки архів не буде відкритий. Представники заходу, що визначає політичний курс, такі, як журнал Time, повинні вимагати, щоб Путін відкрив архіви КДБ, в якому він сам служив. Це повинно бути умовою членства Росії у Великій Вісімці. Вчинивнивши так у 2008 році, Путін має всі шанси удержати статус найбільш важливої персони, і цього разу з вірних причин причинах.

Оригінал колонки можна прочитати тут Putin’s soft spot.


--------------------------------------

В тему:

Україна займає шосте місце в списку ворогів Росії

В Москві так бояться “української революційної зарази”, що бачать пряму загрозу собі у всьому українському.

У Росії донині бояться говорити про голодомор 30-их років

ВОНИ ОРГАНІЗУВАЛИ ГЕНОЦИД УКРАЇНЦІВ: Керівний склад НКВС УСРР сер. 1930-их рр.

Вимагаємо від єврейської та російської національних громад публічного вибачення та каяття перед українським народом за масові злочини своїх співвітчизників у 1932-1933 рр.

Голодомори в радянській Україні: організатори та виконавці

“Полювання на відьом”

В Росії планомірно вбивають українців

У Підмосков'ї знесли пам'ятник українському льотчику

У Сургуті зносять пам’ятник Тарасові Шевченку

Юродиве обличчя євразійства
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи