Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Декларація загальних правил і встановлень – Конституція України

Ми, різні народи країни, добровільно об’єднуємось в єдиний народ України. Ми, народ України, визнаємо громаду основною формою спільної організації життя. Ми встановлюємо договір основою для вирішення питань власності між окремими громадянами, громадами і державою в цілому. Ми визнаємо українське суспільство носієм спільної мови, культури, традицій громад.
Ми, народ України, об’єднуємось заради спільного проживання і взаємного обслуговування один одного. Ми об’єднуємось заради всебічного забезпечення невід’ємних прав і свобод, творчої сутності кожної окремої людини. Ми створюємо свій звід суспільних правил і рекомендованих встановлень - Конституцію України.

Ми, народ України, визнаємо верховенство природніх фізичних законів, які носять загальний характер, регулюють існування матеріального світу і поступово відкриваються людьми. Ми визнаємо непорушність духовних заповітів, які визнаються кожним окремо, але невідворотньо діють в духовній площині людини, створююючі стан її буття.

Ми, народ України, визначаємо Народну Республіку України способом свого суспільно-державного буття та громадянського самоврядування. Ми самостійно встановлюємо, змінюємо і контролюємо конституційний лад в межах території Народної Республіки України

Ми, народ України, проголошуємо Народний суверенітет і громадянське самоврядування в Україні. Ми встановлюємо Народний суверенітет єдиним джерелом права в Україні. Ми проголошуємо верховенство права над законом.

Частина І Людина

Ми, народ України, визнаємо найвищою ціністтю нашого спільного життя – людину, яка від самого народження має виключно свій талант до певної позитивної діяльності. Ми створюємо необхідні умови для розкриття її творчого потенціалу, який може і повинен діяти на користь самій людині, громаді, суспільству, країні і світу.

Ми, народ України, самостійно обмежуємо власну свободу, створюючі загальні правила спільного проживання і рекомендовані встановлення суспільної поведінки. Ми добровільно об’єднуємося в громаду і делегуємо їй виключно свої власні повноваження, щодо організації спільного життя.

Ми встановлюємо між окремою людиною і громадою договірні стосунки на виконання делегованих нею повноважень і закріплюємо їх документально. Ми не обмежуємо право кожного жити відокремлено, зберігаючи свої повноваження на організацію свого власного життя, як що це не загрожує життю і здоров’ю них самих та інших людей, а також не порушує природних законів і духовних заповітів.

Ми вільні у виборі певної громади для свого проживання чи місця для свого обосібленого існування. Ми встановлюємо відсутність громадянства з відповідними обмеженнями у спільних правах громади, суспільства, держави, країни наслідком відстороненості окремої людини від громади.

Частина ІІ Громада

Ми, народ України, визнаємо громаду основною формою спільної організації життя. Ми встановлюємо громаду носієм спільної мови, культури, традицій. Ми делегуємо громаді свої повноваження і ресурсні можливості, які вона витрачає виключно на потреби всієї громади. Ми визначаємо правила суспільної поведінки в громаді, які забезпечують її життєдіяльність і фіксуються в її статуті. Ми встановлюємо в статуті громади права кожного її члена і його обов’язки перед громадою, які не можуть суперечити суспільним правилам і рекомендованим встановленням Конституції України.

Ми, народ України, визнаємо на основі переданих громадам повноважень і можливостей окремих їх членів виключне право громад на володіння, користування і розпорядження своєю часткою національного богатства країни.

Ми встановлюємо на основі складання суспільно-територіальних балансів принцип самодостатності для організації систем самовиживання, самозабезпечення і самоорганізації громад. Ми наділяємо правом кожну громаду бути суб’єктом документально оформлених правовідносин з іншими громадами і державою в цілому.
Ми визнаємо право кожної громади визначати порядок формування свого самоврядування.

Ми рекомендуємо складати громадське самоврядування з представницької і виконавчої гілок, які очолюватиме староста громади, обираємий всіма її членами на основі загального виборчого права, зафіксованного в статуті громади. Ми встановлюємо договір основою для вирішення питань власності між окремими громадянами, громадами і державою в цілому.

Ми, народ України, встановлюємо право громади організовуватися в суспільство.
Ми визнаємо право передачі певних власних повноважень і ресурсних можливостей кожної окремої громади для спільного забезпечення їх життєдіяльності.

Ми, народ України, самостійно визначаємо свій адміністративно-територіальний устрій та порядок утворення громад. Ми встановлюємо як необхідність формування державного устрою і суспільної влади в країні.


Частина ІІІ Суспільство, держава, країна.

Ми, народ України, визнаємо українське суспільство носієм спільної мови, культури, традицій громад. Ми обираємо Миролюбність, Моральність і Законість Доктриною свого суспільного розвитку.

Ми встановлюємо вищими органом суспільної влади – Загальні збори громад, які скликаються раз на рік за встановленою квотою по одному представнику від кожної тисячі членів громад. Ми визнаємо головою Загальних зборів Всеукраїнського старосту, який обирається зборами з на рік з числа представників громад. Ми встановлюємо Загальними зборами порядок формування представницької і судової гілок влади з розмежуванням повноважень і визначенням термінів їх здійснення.

Ми, народ України, визнаємо державу співтовариством з обслуговування власного населення - єдиною формою організації побуту її громад. Ми встановлюємо і приймаємо Загальними зборами державний статут, яким визначається порядок формування виконавчої влади країни. Ми визнаємо головою держави Президента України, який обирається всіма громадянами України на основі загального виборчого права на п’ятирічний термін. Ми встановлюємо корпоративний принцип зацікавленості громад заради вирішення спільних завдань свого життєіснування.

Ми, народ України, визначаємо на Загальних зборах внутрішньо-фінансову, зовнішньо-економічну діяльність держави на основі делегованих громадами повноважень і ресурсів. Ми наділяємо громадян та їхні громади виключною компетенцією знаходження і формування контролючих засобів і форм щодо виконання державою делегованих ними повноважень і використання наданих ними ресурсів і закріплюємо їх рішеннями Загальних зборів.

Ми, народ України, встановлюємо Суспільний договір основою взаємовідносин між державою і суспільством. Ми визнаємо право Загальних зборів на прийняття і уточнення Суспільного договору країни.

Ми, народ України, наділяємо державу правом бути суб’єктом в правовідносинах з іншими державами світу, привносячи постулати Миролюбності, Моральності і Законності в світові правовідносини.

Ми, народ України, визнаємо цілістність своєї країни, недоторканість її кордонів, загальне право громад користування її ресурсами і надрами. Ми забезпечуємо правом володіння землею громадян, громади країни, з якої складається її територія.

Ми визначаємо необхідний потенціал захисту власних інтересів, території і населення і його спільно забезпечуємо, користуючись можливостями окремих громадян та їх громад для захисту країни в цілому.

Ми встановлюємо позаблоковий нейтральний статус країни і прагнемо добросусідських взаємозацікавлених відносин з іншими країнами і світом в цілому.

Ми, народ України, визнаємо задекларовані в Конституції України суспільні правила і рекомендовані встановлення основою для складання Статуту держави, Суспільного договору країни та окремих угод між громадянами, громадами, державою і країною, які не можуть бути ними звужені і суперечити Конституції України.

Ми, народ України, свідомо визнаємо і разом встановлюємо свою творчу світову цивілізаційну місію.

Під редакцією Валентина Халецького і Юрія Збітнєва
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи