Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спільна акція "Гайдамаків" та Геннадія Гутгарца, присвячена річниці Чорнобильської трагедії.

25 квітня о 14:00 в "Українському Домі" у рамках спеціальної програми офіційного закриття "V Київського Міжнародного Кіно форуму України-2008" відбудеться спільна акція художника Геннадія Гутгарца та Інтелектуальної Етносистеми «Гайдамаки». Партнер акції компанія «МузБіржа».
Спільна акція буде проходити напередодні 22-ї річниці Чорнобильської катастрофи, отож митці вирішили нагадати усім про трагедію Європейського масштабу і своєю творчістю вшанувати усіх потерпілих.

«Гайдамаки» вперше в Україні зіграють акустичний концерт – це стане приємним подарунком для усіх, хто потрапить на дійство! Прозвучать як композиції з нової платівки "Кобзар", так і хіти з попередніх альбомів. У цей час Гутгарц робитиме перформанс у жанрі action painting з елементами нового, створеного ним жанру -фотобалет. Під час акції відбудеться показ відеоряду, змонтованого Геннадієм спеціально для використання «Гайдамаками» під час їхніх концертів.

Для реалізації відеоряду художник використав фотографії , зроблені під час спільної з «Гайдамаками» поїздки до Чорнобиля у 2006 році, з власного архіву музикантів, а також кадри з кліпів гурту та кінофільму "Мамай" (наданих режисером Олесем Саніним спеціально для цієї події). З пофарбованих полотна, моделей та митця на сцені буде створено "живий екран" , на який і буде проектуватися відео.

Тема Чорнобиля об’єднала митців невипадково. Для Олександра Ярмоли події 22-річної давнини є не лише трагедією цілої держави, а і власним болем, адже він сам родом з Чорнобиля. Тиждень тому він побував там разом із польськими журналістами. "Ми були здивовані кількістю людей, які проживають на "забороненій" території" – поділився враженнями Сашко – "Скільки б не говорили про небезпеку перебування у Чорнобильській зоні, багато людей полишають свої квартири у великих містах та повертаються до рідних місць…"

Геннадій Гутгарц, бабуся якого народилася неподалік від Чорнобиля, теж дуже стурбований ситуацією, яка склалася: "У цей день на усій планеті проводяться різноманітні екологічні акції, і Україна, яка постраждала у наслідок катастрофи найбільше, повинна стати центром екологічного руху. Під екологічний контроль повинні бути взяті всі промислові об’єкти, які можуть нести хоча б мінімальну потенційну загрозу для природи. Чорнобильська трагедія була для людства знаком".



В тему:

«Гайдамаки» в Києві

Футболки та нашивки гурту "Гайдамаки"

Офіційний сайт гурту "Гайдамаки"

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи