Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чайка вирушає в похід

Козацька чайка “Свята Покрова”, яка за одинадцять років свого існування бачила береги Чорного і Середземного морів, дніпровські пороги і чи не всі ріки України, найближчим часом знову вирушає у плавання.
В її команді – люди різного віку і професій, від студента до доктора наук, – а всі вони разом – товариство “Кіш”, яке вже багато років поспіль популяризує козацькі часи не лише в Україні, а й за кордоном.

За словами голови товариства Юрія Волощака, за тих обставин, які є зараз, така громадська організація як товариство “Кіш”, котра підтримує історичні традиції, не мала б існувати: приміщення у нас немає, коштів на ремонт чайки – теж. “Та все ж вона існує завдяки підтримці і розумінню наших родичів, приватним пожертвам, директорові ТЕЦ №1 Роману Мозілю, що прийняв екіпаж чайки на два місяці, і всім тим добрим людям, які допомагають, чим можуть”, – каже він.

Учора “Свята Покрова” на спеціальному причепі вирушила в селище Задорожне, що біля Миколаєва, де простоїть тиждень на озері з такою ж назвою, а потім місяць плаватиме по Дніпру. Якщо знайдуться спонсори, чайка вирушить у подорож по Україні.


В тему:

Усі на чайку!

В Чернігові закладено давньоруську лодію
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи