Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Америку напали скажені мурашки

Виведені з ладу насоси системи каналізації, зіпсовані газові лічильники, збої в роботі пожежної сигналізації, об'єкти NASA в районі Х'юстону і місцевий аеропорт – під загрозою. Все це – результат діяльності «скажених мурашок», які напали на Техас. У місцевих жителів вже зародилися підозри про розумність комах: вони перегризають дроти, виводять з ладу комп'ютери і інші складні електроприлади, знищити їх практично неможливо.
Американський штат Техас переживає нашестя «скажених мурашок», які виводять з ладу комп'ютери та інші складні електроприлади, стають причиною коротких замикань, повідомляє «Російська служба новин» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Цей різновид мурашок не дарма отримав в народі прізвисько «скажених мурашок Ресберрі», річ у тому, що популяція пересувається хаотично і відрізняється підвищеним інтересом до електроприладів і техніки, і цього факту учені поки не можуть пояснити.

Отруїти мурашок також практично неможливо. За словами тих, що дезинсектують, на мурашок дуже слабо діють стандартні інсектициди, наявні у вільному продажі. Крім того, вони не торкаються до отруєної наживки.

Мурашки вже вивели з ладу насоси системи каналізації, викликали численні збої в роботі пожежної сигналізації, псують газові лічильники.

Особливі побоювання викликає те, що найбільші скупчення комах, що належать до підвиду «Paratrechina», виявлені недалеко від центру управління польотами Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору США (NASA) в районі Х'юстону, а також поблизу аеропорту Хобі, пише Associated Press.

Те, що відбувається, нагадує сцену з фільму жахів, повідомляє канал «Вести». Особливістю цих волохатих, червонувато-коричневих істот є хаотичність пересування, тоді як для звичайних мурашок характерне переміщення строго впорядкованим чином. Мурашки також використовують своїх убитих родичів, щоб будувати мости і безпечно долати ділянки, отруєні інсектицидом.

Міністерство сільського господарства Техасу зараз серйозно розробляє план по знищенню цієї популяції комах. «Це схоже на перебіг лави, вони заповнюють весь простір, мурашок стає більше і більше», - наводить слова місцевих учених AВСnews.

Вперше цей різновид мурашок в Техасі відмітили в 2002 році. Учені припускають, що комахи потрапили на територію США на борту вантажного літака або на судні, розповсюджувалися з Х'юстону. Звідки саме вони родом - поки не встановлено, проте їх найближчі родичі мешкають в країнах Карібського басейну.


В тему:

"Біомігранти" загрожують флорі і фауні на Землі

Клімат Полтавщини стає донецьким?

Глобальна криза і Великий перехід
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи