Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ліберально-комуністичній еліті подобається вбивати українців

Народні депутати відхилили ініційований президентом законопроект про посилення покарання за порушення правил дорожнього руху, який мав дисциплінувати водіїв.

За ухвалення законопроекту вчора, 17 червня, проголосували лише 223 депутати з коаліції. Парламентарії також відмовилися повернути проект на доопрацювання, тому він більше не може бути внесений на розгляд ВР. В той же час МВС вже звернулося до Ради із закликом все-таки ухвалити законопроект про безпеку руху найближчим часом.

За даними МВС, щороку на автошляхах України внаслідок дорожньо-транспортних пригод гине понад 9 тисяч людей та отримують поранення майже 78 тисяч наших співвітчизників.

"Як свідчить статистика, переважна більшість аварій виникає через нехтування водіями елементарних Правил дорожнього руху. Низька культура водіїв та пішоходів у поєднанні з мізерними сумами штрафів за порушення Правил дорожнього руху та відсутністю принципу невідворотності покарання за їх порушення сприяють неоголошеній війні на дорогах держави, в якій щохвилини обривається та калічиться життя десятків людей", - йдеться в заяві міністерства.

МВС закликає народних депутатів України повернутися до розгляду цього законопроекту та ухвалити його найближчим часом, "адже у питаннях покращення безпеки дорожнього руху та збереження життя і здоров’я наших громадян не може бути опозиції", повідомляє УНІАН.

Рада спочатку взяла за основу законопроект про збільшення штрафів за водіння транспортним засобом у нетверезому стані від 15-20 до 80-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1360-2550 гривень).

У вчорашньому голосуванні не брали участь фракції Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк, коментуючи результати голосування, наголосив, що цей законопроект не стосується політичних питань, тому було б доцільно, аби його підтримали всі фракції. "Мова йде не про те, що ми боремося за політичний закон і не про те, що боремося за політичні партії. Політичні примари затьмарили будь-який здоровий глузд", - сказав спікер.

Партія регіонів відмовилася підтримувати законопроект про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху "тільки з принципових міркувань", заявив виданню "КоммерсантЪ-Украина" представник ПР Юрій Мірошниченко.

"Зранку спікером Верховної Ради було сказано, що коаліція монолітна і вона існує. Ми відповіли, що якщо так - хай вона покаже себе під час голосування сьогоднішніх законопроектів. Результат і показав її дієздатність", - зазначив елітний нардеп.

У фракції Комуністичної партії законопроект не підтримали з солідарності до свого однопартійця Миколи Кравченка. "Член нашої фракції Кравченко, голова Союзу автомобілістів України, вносив на розгляд комітету Верховної Ради (з питань забезпечення діяльності правоохоронних органів - прим. ред.) свій законопроект, але він не отримав підтримки. Виходячи з цього, наша фракція підтримати інший законопроект відмовилася", - сказав журналістам елітний комуніст Олександр Голуб.

Депутати фракції БЮТ Віктор Таран і Всеволод Бородін, імен яких також немає серед тих, хто голосував, стверджують, що це пов'язано з проблемами з електронною системою голосування "Рада".

"Ми зі Всеволодом Володимировичем поряд сидимо в залі Верховної Ради, тому я можу стверджувати, що у нього теж не спрацювала кнопка на пульті голосування, хоча ми обидва натискали "за", - пояснив Таран.

Втім, звертає увагу "Комерсант", після голосування вказані депутати не стали звертатися до технічної служби парламенту для з'ясування причин збою і документування своїх голосів, оскільки, за їх словами, "це все одно нічого б не вирішило".

"У нинішній політичній ситуації взагалі не варто було виносити такий важливий законопроект на розгляд", - резюмує начальник департаменту ДАІ МВС Сергій Коломиєць.

"Це була просто політична акція з демонстрації того, що коаліції немає. Шкода, що ця показуха потрапила саме на наш закон, тому що це півроку роботи. Відправили хоч би на доопрацювання, щоб не починати все наново", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи