Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для створення атомної бомби Україні потрібно 3 мільярди доларів і рішучий президент

Категорія:

Цього року виповнюється 14 років з тих пір, коли, з благословення президента Леоніда Кравчука і Верховної Ради, в Україні була знищена остання ядерна боєголовка. Наша держава добровільно відмовилася від подібної зброї в обмін на гарантії безпеки, надані ядерними державами — США, Росією, Китаєм, Францією і Великобританією. Але кілька років тому в Україні почали говорити про ядерне відродження.
Частково це відбулося із-за зазіхань Росії на наш острів Тузла в Керченській протоці. З ідеєю відновлення ядерного потенціалу тоді виступив народний депутат України (нинішній міністр оборони) Юрій Єхануров.

Україна здатна створити ядерну бомбу за два-три роки, для цього буде потрібно 3–4 мільярди доларів і президент, що проігнорує міжнародні домовленості. Така думка експерта-ядерника Олександра Лунцева.

— Технічно для створення власної бомби країна має все необхідне, окрім центрифуги для збагачення урану і літієвої індустрії, — стверджує Лунцев.

А ось створення «брудної» бомби, що так лякає весь цивілізований світ (вибуховий пристрій, який розпилює радіоактивні речовини), обійдеться всього в мільйон доларів і займе 1,5–2 місяці.

Повний текст статті з газети ВВ


В тему:

Нейтралітет як перспектива України

УКРАЇНСЬКИЙ ТРАНЗИТ, або чи захищає НАТО від дурості

НАТО: дилема українського Гамлета

Метафізичні основи Третього Гетьманату

Головною загрозою національній безпеці України є її владна верхівка
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи