Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СБУ розкрила змову проти України

Світ:

Служба безпеки України стверджує, що на даний час проти України здійснюється цілеспрямована інформаційна кампанія зі створення негативного іміджу держави.
"Аналіз ситуації дозволяє стверджувати, що на даному етапі проти України здійснюється цілеспрямована інформаційна кампанія зі створення негативного іміджу нашої держави з використанням сфабрикованих "документів", сказала глава прес-служби СБУ Марина Остапенко.

Зокрема , за її словами, у травні 2007 року представники одного з російських телеканалів під час перебування в Україні намагалися зробити репортаж про нібито функціонування на території Криму баз підготовки терористів міжнародної релігійно-екстремістської організації Хізбут-Тахрір. З цією метою журналісти за матеріальну винагороду найняли кримських татар, які імітували під час відеозйомки процес навчання так званих бойовиків і повідомляли про знаходження баз чеченських терористів на півострові.

Остапенко також заявила, що російські правоохоронці , застосовуючи психологічний та фізичний тиск, змусили затриманого на території Чечні громадянина України дати свідчення, про нібито його причетність до УНА-УНСО. Із цією ж метою вони переодягли його у військову форму й відзняли відеофрагмент, де він стріляє з ручного кулемета Калашникова. Зазначені кадри супроводжувалися коментарем про нібито проходження спеціальної підготовки членами УНА-УНСО в Україні перед відправленням в Чечню.

Крім того, цього чоловіка намагалися змусити після поверненню в Україну зайнятися вербуванням українців для нібито участі в терористичних діях на території Росії.

"Метою всіх цих дій, на нашу думку, є спроби сфабрикувати документальні матеріали компрометуючого характеру про нібито участь громадян України в бойових діях на Кавказі", зазначила Остапенко.

Крім цього, вона розповіла, що в жовтні минулого року, використовуючи методи психологічного тиску, офіційні представники російських правоохоронних органів схилили до негласного співробітництва громадянина України, що у нетверезому стані порушив правила перетину україно-російського кордону.

У своїх поясненнях цей чоловік сказав, що його змусили повідомити про те, що він нібито проходив диверсійну підготовку на базі УНА-УНСО у Львівській області, а також, що він нібито прибув у Росію з метою участі в терористичних операціях у складі незаконних воєнізованих чеченських формувань.

За її словами, цього чоловіка змусили написати про нібито відомі йому місця таємних баз підготовки ісламських терористів на території Криму.

"В результаті перевірки СБУ викладених свідчень жоден факт не підтвердився, більше того, з’ясувалося, що цей громадянин ніколи в житті не був ні в Криму, ні у Львові", зазначила Остапенко.

Нагадаємо, Служба безпеки України зафіксувала кілька спроб вербування громадян України, яких планували переправити в зону грузино-російського конфлікту для бойових дій на боці Абхазії.



В тему:

Сенс інформаційної безпеки

Алкоголь та фальсифікація історії ефективніші за літаки чи ракети

Інформаційна диверсія

Війна за розум


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи