Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Іспанська поліція відбивається від мігрантів на кордоні

У понеділок (10 листопада) мігранти з Африки, озброєні палицями та камінням, штурмували кордон іспанського анклаву в Північній Африці, але поліція за допомогою сльозогінного газу відбила їхню атаку, повідомляє іспанське міністерство внутрішніх справ.
Прикордонники відбили два атаки, в яких загалом брало участь біля 200 африканців. Це вже п’ята і найбільша подібна спроба потрапити із Марокко до іспанського міста Мелілья менше ніж за місяць, стверджує Грегоріо Ескобар (Gregorio Escobar) вищий представник міністерства у Мелільї.

Ніхто з мігрантів не зумів потрапити у це 70-тисячне середземноморське місто.

Марокканська влада затримала більшість із 150 африканців, які намагалися перетнути кордон в ході першої спроби. Менш ніж через годину, група з приблизно 60 агресивно налаштованих мігрантів здійснила другу спробу силового прориву, і іспанські власті вимушені були використовувати спецзасоби та сльозогінний газ, щоб стримати їх, заявив Ескобар.

Два іспанських поліцейських отримали легкі поранення і ще шість офіцерів отримали медичну допомогу після вдихання сльозогінного газу, сказав він.

Кожен рік тисячі мігрантів із Африки у пошуках кращого життя в Європі намагаються потрапити до Іспанії. Більшість намагаються дістатися до Канарських островів на човні, а інші - спробувати прорватись до Мелільї або Сеути - іншого іспанського анклаву на марокканському узбережжі.

Останніми тижнями поліції вдавалось запобігти всім спробам мігрантів проникнути до Мелільї, за винятком одного випадку, коли 37 мігрантам вдалось прорватись. Пізніше вони були затримані на іспанській території.

Кожного разу мігранти намагалися проникнути через ті ділянки прикордонного огородження, що були пошкоджені під час проливних дощів наприкінці жовтня. Натомість у понеділок (10 листопада) вони атакували прикордонний перепускний пункт, який щодня використовується тисячами людей.

Часто мігранти тижнями і місяцями живуть в лісі на марокканської стороні кордону, очікуючи можливості проникнути до Мелільї.

У жовтні дощі змили більшу частину їхніх речей і сильно погіршили їм умови життя, каже Халіл Джема (Khalil Jemmah), керівник марокканської Асоціації жертв нелегальної міграції.

«Вони відчайдушно намагаються перетнути кордон, оскільки їм нема чого втрачати», - розказав Джема Associated Press минулої суботи після того, як група з 50 мігрантів із країн Африки на південь від Сахари влаштувала бійку з марокканською поліцією, яка захищала пролом у прикордонному огородженні.


Spanish police repel migrants at border crossing
Daniel Woolls, “Associated Press”, 10 листопада 2008.

Переклав Володимир Щербина


Нелегал намагається перелізти через прикордонну огорожу біля Мелільї. Фото з порталу міста Мелілья





В тему:

Темний бік імміграції

Доповідь білого доктора

Вторгнення чужих буде катастрофою

Втрата батьківщини породжує агресивність

Данська поліція: 20 чоловік арештовано під час заворушень в таборі шукачів притулку

Французька влада почала зачистку таборів мігрантів у порту Кале

План Ніколя Саркозі зі створення «Середземноморського клубу» під загрозою

Пацифістська Іспанія озброює ворогів Заходу

Мером Роттердама став марокканець


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи