Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На стрілецькій зброї США з’являться приціли-голограми

Світ:

Американські інженери вкотре вдосконалили прицільну систему стрілецької зброї - прицільну марку замінила голограма, яку стає видно під впливом лазерного випромінювання.
Новий голографічний приціл перевершує всі колишні аналоги: механічний, оптичний і коліматорний. Відкриті прицільні пристосування на кшталт цілика та мушки морально й фізично застаріли і тримаються на сучасній стрілецькій зброї лише через простоту використання та надійність. Оптичні приціли капризні: вони чутливіші до ударів, бруду та пилу, а також дуже незручні для стріляння навскидку.

Коліматорний приціл - це своєрідний гібрид, що поєднав у собі всі найліпші особливості оптики та механіки, тим більше, що він має дуже просту будову. Прицільна марка або лазерний промінь проектується на скло об’єктиву так, що збігається із середньою точкою прицілювання під час стріляння. Головний плюс коліматорного прицілу - це висока швидкість прицілювання - приблизно в 2-3 рази вище, ніж у звичайної механіки. Проте й у нього є недоліки: дуже яскрава прицільна марка відвертає увагу та дуже помітна через прилад нічного бачення.

Американська компанія EOTech заявила, що змогла позбавити коліматорний приціл цих недоліків і розпочала виробництво і продаж серії голографічних коліматорних прицілів.

Велика та прозора прицільна марка, що стає видною під впливом лазерного випромінювання, добре помітна за будь-якої освітленості та розташована у центрі прицілу, незалежно від кута спостереження. Також вона не перекриває цілі й не відволікає стрільця. Зіницю, що світиться, видно лише стрілкові й зовсім не помітно навіть у разі використання приладів нічного бачення. Крім того, цей приціл можна використовувати за любої погоди - і в дощ, і в сніг, і в сильний туман. Прицільна марка буде виразно видна навіть у тому випадку, якщо вихідне вікно виявиться розбитим.

Варто відзначити, що голографічні приціли EOTech не тільки з успіхом продаються в усьому світі - ними зацікавилося вище командування ВС США. Після недовгих військових випробувань обмежена партія голографічних коліматорних прицілів EOTech була відправлена до Іраку, також невелика партія приладів надійшла на озброєння поліції США.

Джерело: CNN

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи