Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Гарбуз – український символ і до геллоуїнівського свята не має жодного стосунку”!

Анжеліка Рудницька про українські гарбузи та заморські геллоуїни.
Більшість артистів із задоволенням проковтнули нове свято Геллоуїн, намагаючись вигадувати різноманітні історії, які ніби-то з ними трапляються саме цього дня. А між іншим саме в цей період в Україні з гарбузами чинили інакше – їх роздавали “наглим” претендентам на руку і серце незаміжньої дівчини, яку сватали парубки. Ці звичаї й досі зберігаються по селах центральної та західної України. За цим неодноразово спостерігала Анжеліка Рудницька під час подорожей країною. Вона переконана, що наш гарбуз немає жодного стосунку до Геллоуїна, принаймні, так званого українського. І радить усім бажаючим, поки не закінчилося традиційне національне сватання нареченої, поспостерігати за власними звичаями.

“Я впевнена, - говорить Анжеліка, - що українські передвесільні звичаї перевершать усі ваші уявлення та набагато довше запам’ятаються за заморські геллоуїнівські”.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи