Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зелене світло для клонованого м'яса

Категорія:

М’ясо і молоко клонованих тварин визнані безпечними для людини. Про це повідомляється в доповіді одного з найголовніших ліцензуючих органів США – Управління з контролю харчової продукції та лікарських засобів (FDA).
Як передає агенція Reuters, дані FDA стали одним з аргументів на користь клонування у сільському господарстві. Очікується, що остаточно питання про те, чи потраплять продукти клонів на прилавки магазинів, буде вирішено наступного року.

У доповіді мовиться: “харчові продукти, отримані від здорових клонів або їх потомства не являють собою будь-якої значної небезпеки для споживачів”. Такі дані надихають багатьох фермерів, які за допомогою клонування мають намір досягнути кращої якості своєї продукції за високих показників виробництва.

Наразі в США зароджується ціла індустрія, котра готова займатися клонуванням для потреб сільського господарства. Це компанії ViaGen Inc., Cyagra та інші. Для багатьох з них позиція FDA є життєво важливою, оскільки на даний момент не відома доля біотехнологічного клонування і інвестори побоюються вкладати кошти в цю галузь.

Скоріш за все, навіть якщо “клоноване м’ясо” буде легалізовано, воно не буде доступне для споживачів з причини своєї високої вартості: ціна клонованого теляти
сягає 82 000 доларів, а звичайного – близько 1000 доларів. Проте нащадки клонованих тварин будуть коштувати як і отримані традиційним шляхом, але мати ліпші якості. (Mednovosti.ru)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи