Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Москва змінюється антропологічно

Вчені Інституту загальної генетики ім. Вавілова провели дослідження на тему “Вплив етноконфесійних факторів на динаміку генофонду Москви”. Простіше кажучи, проаналізували структури шлюбів, укладених в московських загсах. Близько 22% з них – міжнаціональні. Кожна п’ята пара – православно-мусульманська.
Якщо в 50-ті роки переважали російсько-українсько-білоруські шлюби, то нині усе популярнішими стають союзи із вірменами, грузинами та азербайджанцями.

- Російські москвички інстинктивно шукають чоловіків, спроможних забезпечити потомство, - роз’яснює кандидат біологічних наук Ольга Курбатова. – А чимало мігрантів з Закавказзя та Північного Кавказу обіймають в столиці благодатні економічні ніші. Причому більшість дітей від змішаних шлюбів обрали російську національність. Генний потік по батьківській лінії призводить до того, що за 10 поколінь генофонд росіян Москви на 70% буде складатися з “чужих” генів. Буде змінюватися і антропологічний вигляд населення Московського регіону.

До революції в Москві нараховувалося не більше 5% змішаних подружніх пар. Головною перепоною були релігійні переконання.

Як стверджують генетики, сучасні процеси можуть викликати переворот в етнічному та конфесійному складі Москви. Чисельність росіян у Москві падає завдяки й низькій народжуваності. Представники мусульманських конфесій в цьому відношенні набагато активніші. В чеченських, дагестанських, азербайджанських родинах прийнято мати багато дітей. До того ж столичні мігранти перебувають у найрепродуктивнішому віці – 29-30 років. Показники смертності у мусульман в 1.5 рази менші, ніж у православних.

(Друкується у скороченому вигляді)
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи