Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Черговий наступ антинародної держави на українську культуру

Світ:

В Україні можуть закритися усі книжкові магазини та припинити роботу видавництва — заявив президент Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів України Олександр Афонін. Також він зазначив, що „книжкове” законодавство дуже суперечливе і чим керуються чиновники, відміняючи пільги для видавців та розповсюджувачів української книги не відомо.

Олександр Афонін заявив, що Асоціація підтримує акції протесту виробників та реалізаторів книжкової продукції національною мовою. Президент також зауважив, що за даними опитування, проведеного Асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, більшість керівників галузі твердять, що головним ворогом вітчизняної книги є Перший віце-прем’єр міністр України Микола Азаров.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Верховної Ради, з першого січня книгарні, що торгують україномовними виданнями, мають сплачувати податок на додану вартість. Це означає, що книги українською мовою в середньому подорожчають на 20%, повідомив Ukrop

Російськомовна література таким чином стане значно дешевшою за українську. І це при тому, що україномовним книгам належить лише 8% книжкового ринку.

Численні книгарні Прикарпаття можуть збанкрутувати. Видавці та власники книгарень на Івано-Франківщині заявили, що розпорядження, підписані президентом, про надання пільг українським видавцям не діють. Зараз власники видавництв, які друкують книги українською мовою, готують звернення до депутатів Верховної Ради, для того щоб вони скасували своє рішення. Видавці та власники книгарень переконані, що прийняття такої постанови – це черговий наступ на національну культуру — повідомляє Інститут масової інформації (http://imi.org.ua).

---------------------------------
В тему:

Патологія совісті

Жнива Господні починаються в 2004 році

“Сьогодні з плакатом, завтра з автоматом”

Мова і війна

Спокійно, ви в руках Матриці!

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи