Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Газета “Міст” для українців Іспанії та Португалії

Напередодні новорічно-різдвяних свят українці, що проживають в Іспанії та Португалії, отримали чудовий подарунок: перше число тижневика "Міст" — повідомляє газета “Голос України” від 2004.01.22.
Цей часопис добре знають канадська та американська діаспори, бо виходить він на теренах Нового світу з 1997 року.

Ідея створення тижневика для нашої діаспори в Північній Америці виникла у подружжя Анни та Ростислава Кісілів з Торонто. Недавні емігранти з України, успішні підприємці й щедрі меценати добре знали ціну слова з далекої Батьківщини, оперативних новин звідти. Тож часопис швидко здобув популярність. Нині "Міст" у Канаді та США має наклад понад 20 тисяч примірників.

Однак величезна "четверта хвиля" української еміграції змусила замислитися і над перспективами створення схожої газети для українців у країнах Європи. Тому редакція видання й "перекинула" "Міст" на Піренейський півострів. Сюди доля закинула, за різними підрахунками, від 700 до 850 тисяч наших краян, отож гасло газети - "Міст" поєднує" - тут дуже актуальне. У різних рубриках та інформаціях кореспондентів про тамтешніх українців висвітлюються їхні непрості, почасти навіть злиденні, будні, сповнені ностальгії за родинами і віри у світле завтра.

Корпорація "Міст" є також чи не найбільшим приватним українським оператором поштових послуг за межами України. Вона успішно розвиває свої представництва у Старому світі. Водночас власники "Мосту" приділяють велику увагу єднанню наших співвітчизників за кордоном, підтримці їхньої національної свідомості.

-----------------------------------
В тему:

Стратегія Четвертої хвилі

Феномен Четвертої хвилі
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи