Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 9

Вимирання європейської раси

Категорія:

Американське бюро з перепису населення опублікувало невтішні прогнози щодо білої європейської раси на теренах країни. До 2050 року, вважають фахівці бюро, у Сполучених Штатах житимуть 420 мільйонів осіб, з яких 49,9 відсотка становитимуть національні меншини.
Як передбачають, найбільшу частку свого потенціалу в американське суспільство вкладуть представники азіатської та латиноамериканської громади. Що ж до представників європейської раси, то наразі вони становлять 69 відсотків населення США, однак питома вага цієї групи зменшується через низький рівень народжуваності й імміґрації. Тобто до середини століття число білих американців збільшиться лише на сім відсотків, і вони представлятимуть ледве більше половини громадян Сполучених Штатів.

За словами демографів, зовсім інше майбутнє очікує представників національних меншин. Прогнозують, що до 2050 року кількість вихідців з держав Латинської Америки зросте на 188 відсотків і становитиме 102,6 мільйона людей.

Афроамериканців буде лишень на два відсотки більше, однак це не завадить їм залишитися другою за численністю нацменшиною у США -- 61 мільйон. Що ж до представників монголоїдної раси, то вони також збільшать свою присутність у країні, приблизно до 33 мільйонів осіб.

Як і більшість розвинутих країн, Америка зіштовхується з проблемою старіння нації. До середини століття близько 21 відсотка громадян Сполучених Штатів перебуватиме у віці 65 років чи старше, зазначають фахівці. Зараз, нагадаймо, ця цифра становить 12 відсотків. Отож, 85-річне населення становитиме п'ять відсотків за теперішніх 1,5 відсотка.

Старіємо, панове європейці.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи