Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Косовське протистояння втрутилися вояки НАТО

Категорія:

У Косові триває протистояння. Албанці протестують та нападають, серби тікають, міжнародні сили – поліція та KFOR – протистоять і вимагають підкріплення. Кількість жертв уже становить понад 30 людей.
НАТО перекидає до провінції тисячу військових. Зараз за порядком у Косові стежать понад 18 тисяч миротворців. Із Боснії та Герцеговини вже прибули 350 американських й італійських вояків.

Україна збільшувати свій миротворчий контингент не збирається. Про це повідомило вітчизняне Міністерство оборони.

Тим часом у Белграді всі теле- та радіо станції на 3 хвилини припинили денне мовлення. У церквах били у дзвони. А тоді відбулася 15-тисячна демонстрація. Її учасники закликали ООН зупинити насильство в Косові.

Пропозицію Белграда скерувати до Косова сербський контингент із тисячі солдатів НАТО категорично відхилило.

Борис Тадіч, Міністр оборони Сербії та Чорногорії: - «Вони відхилили мою пропозицію. І тепер я, як Міністр оборони, не знаю як пояснити – чому ми не можемо відрядити свої війська на захист наших людей у Косові».

Про те, що помста албанців за смерть підлітків виглядає надто спланованою, кажуть і міжнародні спостерігачі. Майже одночасно в різних містах албанці почали палити будинки сербів та православні храми. За три дні протистояння згоріло понад 10 церков.

Військові бази НАТО стали тимчасовим притулком для сотень сербських біженців. У місті Косовська-Мітровіца, звідки ООН евакуювала свій персонал, сьогодні пролунав потужний вибух, в результаті якого є жертви, а ще війська НАТО вогнем у відповідь застрелили снайпера.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи