Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дні Тараса Шевченка в місті Кула, Сербія

Як і кожного року, цього разу 19 і 20-го березня, у місті Кула організовано Дні Тараса Шевченка присвячені 190-ої річниці від народження Великого Кобзаря українського народу.
Першого дня в Культурно-мистецькому товаристві ім. Івана Сенюка організовано презентацію віршів і пісень на слова Шевченка, а також відкрито виставку малюнків українських мотивів, учнів, котрі у школах вивчають українську мову. На концерті виступили члени Товариства ім. Івана Сенюка.

Другого дня урочистість розпочала з відкриттям виставки академічних художників Ірини та Віктора Зубко з міста Челарево в Місцевій галереї міста Кула, де присутніх привітав голова Культурного Центру м. Кула Саво Прерадович, а виставку відкрив та ознайомив присутних з творчістю наших митців Петро Гелебан з Нового Саду. В короткій культурній програмі виступив соліст Іван Лещишин з Кули.

У залі Скупщини общини Кула організовано Урочисту академію присвячену життю і творчості Тараса Шевченка, де з програмою віршів, пісень та розповіді про життя Шевченка виступили студенти Кафедри української мови і літератури Белградського університету, а також кращі солісти та декляматори Культурно-мистецького товариства ім. Івана Сенюка.

Після привітних слів голови Української національної ради та Товариства “Просвіта” Василя Дацишина, хвилиною мовчання вшановано пам`ять жертвам сутичок в Косово і Метохії, та зачитано листа Української національної ради, яка засудила злочини.

Гостями на урочистості були і голова Скупщини общини Кула органу місцевого самоврядування пан Желько Двожак, його заступник Томислав Попін, радник міністра прав людини та національних меншин Весна Мітріч, делегація Посольства України перші секретар Юрій Лисенко і шеф економічної місії Сергій Дрозд.

Фоторепортаж зі свята


Drustvo za ukrajinski jezik, knjizevnost i kulturu “PROSVITA”
Devet Jugovica 3/3,
21000 Novi Sad,
Srbija i Crna Gora
tel: +381 (64) 16 17 348 – Predsednik,
+381 (64) 16 10 432 – Sekretar
e-mail: [email protected]
internet: www.prosvitaukrainian.org.yu


----------------------------------------------------

В тему:

Вечір Тараса Шевченка у Сремській Митровиці

Розпочали україномовні передачі на Радіо Кула (Сербія)

Делеґація Посольства України у Вербасі та Кулі

Новини Української Національної Ради в Сербії і Чорногорії
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи