Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дикі танці в центрі Європи

Нікому не кажіть, але мені подобається ця карпатська амазонка в шкіряній спідниці.
Її дикі танці насправді запалюють. Вона випромінює потужну енергію, яка, як гумкою, стирає з традиційного фольклору відблиск певної старомодності. Наразі з’явилась жива альтернатива проти танцюристок у червоних чоботях, вишиванках та віночках: Руслана, її етнічний рок та піднятий вгору кулак. І це добре.

Отже, браво, Руслана! Рік тому парижани відкрили для себе групу “Тату”. Сподіваюсь, що цього літа всі ми танцюватимемо на вечірках під ритмовані капратські мелодії. Мені не терпиться побачити, як французи, наслідуючи співачку, візьмуться підперезувати сорочки чорними шкіряними пасками, що спонукають до віддалених садо-мазохистських асоціацій, нещодавно оновлених у фільмі “Володар Кілець”. Це стане новим шиком: середньовічна українська стрічка.

Звичайно, немає нічого політичного у цій перемозі України в конкурсі “Євробачення”. Це просто радість – у чистому вигляді. Поза тим, себе не переробиш, тож не можна уникнути консттації збігу. Україна перемагає в конкурсі європейської пісні через кілька днів після розширення Європейського Союзу, - процесу, що залишив Україну за дверима. Чи назавжди?

Коли мої українські друзі питаються в мене, чи зможе колись Україна вступити до Європейського Союзу, я пояснюю їм завжди, що це залежить насамперед від них самих, від тої орієнтації, яку вони зможуть надати своїй країні. Якщо Україна буде чітко позиціонувати себе саме як європейська держава, не стане жодних аргументів до відмови в членстві. Але все відбувається так, ніби ця країна надто часто сумнівається у власних можливостях.

Перемогою на “Євробаченні” Руслана довела, що Україна, коли захоче, здатна перемагати. Отже, решта має орієнтуватись на Руслану та робити, як вона. А я тим часом послухаю “Дикі танці”.


----------------------------------------------------

В тему:

Руслана зробила для України більше, ніж уся ця псевдоукраїнська держава

Принцеса-воїн Руслана: "Для України починається нова доба"

“Дикі танці” позитивно вплинули на “Народний Оглядач”
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи