Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дерев'яні комп'ютери… не панацея

Шведська компанія розпочала випуск дерев'яних моніторів, клавіатури і корпусів для комп'ютерів.
Передбачається, що дерев'яні комп'ютери внесуть розмаїтість в офісний інтер'єр і водночас зменшать шкоду від комп'ютерних відходів.

Пластмасові корпуси комп'ютерів шкідливі для довкілля, оскільки при їх виготовленні застосовують хімічну речовину, яка зменшує небезпеку загоряння. Потрапивши в атмосферу, цей хімікат накопичується в тканинах тварин та людини і може спричинити захворювання на рак. Щоб уникнути цього, шведи взялися за виготовлення дерев'яних корпусів для моніторів, мишок і клавіатури.

З минулого року компанія продала кілька тисяч екземплярів дерев'яних комп'ютерів. Монітор з діагоналлю в 15 дюймів у дерев'яному корпусі коштує близько 400 євро, клавіатура - 50 євро, а миша - 40 євро. Це приблизно на 30% більше, ніж середня вартість звичайних комплектуючих. Навіть якщо рівень продажів такої техніки значно зросте, малоймовірно, що вони стануть панацеєю. Шкідливі для екології речовини містяться й в інших частинах комп'ютера. Крім того, виготовлення персональних комп'ютерів потребує значної кількості природних ресурсів.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи