Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проблема вибору

Чемерис: "Інститут "Республіка" підтримує ініціативу "Бойкот". У телефонній розмові пан Володимир Чемерис підтвердив, що Інститут "Республіка" сприяє громадській ініціативі "Бойкот". За його словами, пропаганда бойкоту виборів є рішенням півсотні прихильників "Республіки".
Він сам поділяє таку позицію і каже, що, на його думку, не отриманий бюлетень важче фальсифікувати, а, крім того, така пропаганда нібито не б'є по "сталому" електорату Ющенка і Мороза (хоча у мене є чимало знайомих, що вагаються: проголосувати за Юща або не піти на вибори).

Листівок "Соромно голосувати!" надруковано небагато. За словами пана Чемериса, в регіони їх практично не вивозили.

На пропаганду нігілістичного ставлення до виборів авторів листівки надихає розмах російського руху за голосування "Проти всіх" та думки окремих пішоходів, що у захваті підтвердили: це правда, не хочу йти на вибори і не піду, як ви радите у своїй наліпці, бо знову доведеться обирати з двох зол, а я розумна людина і хочу обирати добро.

До речі, за "бойкот виборів" вже почали агітувати неформали: я бачив в метро пачкітливу наліпку-самвидав "А зачем нам президент?", підписану "tigra-nigra".

Є ідея відкритої дискусії між активістами "Бойкоту" і "Знаю!" - ідейних антиподів - для з'ясування того, чи варто все ж таки йти на вибори. Конструктивно було б звести речників цих рухів в ефірі радіо "Свобода" - хай послухають ті, що досі вагаються, переймаються питаннями: "Як мені укріпити українську демократію - користуючись правом обрати демократичного президента чи користуючись правом соромитись невпевненості у своєму виборі та втікти від особистого політичного вибору?". На мою думку, відповідь очевидна, але дискусія допоможе розставити знаки оклику біля всіх питань.

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи