Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Микола Томенко застеріг Яна Табачника не будити лихо

Сьогодні віце-прем”єр міністр з гуманітарних питань Микола Томенко дав відповідь на відкритий лист Народного артиста України Яна Табачника щодо його публічної образи. Нагадаємо, пан Табачник вимагав від Миколи Томенка публічних вибачень за слова, які пролунали в ефірі “національного телебачення”.
Микола Томенко нагадав Яну Табачнику про його прихильність до родини екс-президента України Леоніда Кучми та підтримку екс-кандидата в президенти Віктора Янукович.

Зокрема Томенко у листі зазначає: “Я не став би відповідати на вашого листа, якби він зачіпав лише мене. Однак ви написали його з позицій народного артиста і це змушує мене до публічності.

Як віце-прем’єр з гуманітарних питань я виступаю за те, щоб всі митці в Україні творили в ім’я народу. Натомість ви неодноразово заявляли, що до кінця днів будете служити Леоніду та Людмилі Кучмам, а також Віктору Януковичу.”

Далі Микола Томенко пропонує Яну Табачнику погодитися із тим, що “не кожний народний артист, випивши за Януковича чарку, стане перевертати її над головою, демонструючи в такий спосіб щирість підтримки... Пригадайте, саме так ви вчинили у Запоріжжі на фуршеті з провладним кандидатом.”

Віце-прем”єр з гуманітарних питань пише:

“Зауважу, що згадані персони та український народ – речі нетотожні.

Я переконаний, що для справжнього народного артиста вищою винагородою є громадська шана та визнання, а не столичне дніпровське узбережжя у 8 гектарів під забудову елітарних апартаментів, даровані владою.

Схоже, ви, спекулюючи званням народного артиста, не усвідомлюєте, що воно означає насправді.

Я з етичних міркувань не стану відповідати на наведені вами аналогії щодо трагедій Кришталевої ночі чи Бабиного Яру. Хоча б тому, що ви разом із Кобзоном та „Отпєтимі мошенникамі” давали концерт на підтримку Януковича в день трауру, коли у Беслані ховали дітей, загиблих від рук терористів. Гадаю, ви мене зрозумієте."

Микола Томенко оцінює дії Йосипа Кобзона, авторитетом якого "прикривається" Ян Табачник, як аморальні: "Протизаконна агітація, втручання у внутрішні справи України, пропаганда громадянської війни у телевізійному ролику з 25-м кадром – все це дає підстави для широкого застосування кримінального законодавства".

"Хочу вам порадити не повторювати трагічних помилок Кобзона, і не спекулювати на делікатній темі міжнаціональних відносин.

Сьогодні в Україні, на щастя, панують мир і злагода попри всі намагання розбурхати ситуацію під час виборчої кампанії.

Я переконаний, що нова українська влада шануватиме всі національні культури і дбатиме про всіх митців. У нас не буде привілейованої касти діячів, яким дозволено вирішувати свої питання за рахунок всіх інших.

Принаймні я як віце-прем’єр зроблю для цього все від мене залежне.!” - йдеться у відповіді Миколи Томенка.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи