Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Оранжева русифікація

Категорія:

Секретар РНБО Петро ПОРОШЕНКО обіцяє зупинити процес закриття російських шкіл в Україні, відновити у вузах групи з російською мовою навчання, а також створити телевізійний канал і радіостанції для російськомовного населення України.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

Наголосивши, що політична проблема мовного чинника загострюється в суспільстві виключно напередодні чергових виборів, П.ПОРОШЕНКО сказав: "ми координуватимемо зусилля органів влади для того, щоб зупинити процес закриття російських шкіл, для того, щоб відновити групи у вищих учбових закладах з російською мовою навчання".

Крім того, він заявив, "ми дійсно займатимемося тим, щоб російськомовні громадяни України мали свій телевізійний канал, свої радіостанції, щоб був повністю забезпечений захист їхніх конституційних прав, для того, щоб не дати ані в 2006, ані в 2009, ані в подальших роках у черговий раз розіграти карту мови, як у 1994, 1999, і як спробували це зробити в 2004 році".

Секретар РНБО заявив, що глибоко переконаний в тому, що проблема забезпечення конституційних прав громадян спілкуватися мовою, якою вважають за потрібне, і навчати цією мовою своїх дітей у школах – є проблемою, у тому числі й національної безпеки держави. UNIAN

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи