Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Депутати Львівської міської ради просять Президента не знищувати українську мову

Категорія:

3 квітня депутати Львівської міської ради та районних рад Львова усіх демократичних скликань на урочистому засіданні з нагоди 15-річчя підняття на вежі львівської Ратуші Державного прапора України проголосували за звернення до Президента України „Про захист української мови”.
У четвер, за словами колишнього мера, а нині керівника апарату НРУ Василя Куйбіди, парламент має розглядати законопроект закону „Про мови" (за версією О.Мороза?), за яким російська мова набуде статусу офіційної. Крім того, занепокоєння викликає підготовка в Секретаріаті Президента України указу про надання особливого статусу російській мові в місцях так званого "компактного проживання".

Ініціатором звернення стала депутат усіх чотирьох скликань міської ради Тетяна Крушельницька.

Депутати ухвалили передати офіційне звернення Президентові до четверга.


Президентові України п.В.Ющенку Голові Верховної Ради України п.В.Литвину

Проект Указу Президента України „Про захист прав громадян на використання російської мови та мов інших національностей України” викликав хвилю протестів українців.

Ми, депутати Львівської міської ради чотирьох скликань, вкрай обурені діями чиновників, що намагаються підірвати основу державності України та продовжати справу новітніх Валуєвих – завдати удару по державній українській мові.

Це парадоксально, що саме народному Президенту України у перші місяці керування державою „підсувають” проект Указу, зміст якого може підірвати його авторитет як всенародного національного лідера.

До того ж текст проекту Указу безпідставно вивищує мову однієї національної меншини над мовами інших, що суперечить Конституції України. Вимагаємо відмовитися від будь-яких спроб відновлення репресій проти української мови.

Ми переконані, що обов′язком влади є захист державної української мови як елементу національної безпеки Української Держави.

Окремо звертаємося до Вас, пане Президенте. Ми впевнені, що народний Президент ніколи не видасть Указу, спрямованого проти українського народу та його мови.

Прийнято на спільному засіданні депутатів 4-х скликань Львівської міської ради 03.04.2005 р.

Секретар Львівської міської ради З.Сірик

----------------------------------------------------

В тему:

Галина Левицька: Президент готує новий “Валуєвський циркуляр”

Ірландія оголосила "війну" англійській мові і переходить на гельську

Зомбування в електропоїздах

Тотальна війна

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи