Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Даєш українську культурну революцію!

Український FM-ефір заполонила низькопробна музика. Зі всіх усюд звучить російська попса. І що найгірше, бандитський шансон. Українську ж вперто ігнорують манкурти і чужинці, що керують медіа-структурами. Мовляв, некомерційна, немодна… Помаранчева революція і нова влада, що задекларувала відродження культури допоки нічого не зробили для українізації радіоефіру.
Складається враження, що окремі міністри у Кабміні теж забувають або нехтують законом про обов’язкове володіння державним чиновником української. Тому висновок однозначний: теперішня влада не спромоглася зробити відчутних кроків для українізації України. Мер Рівного Віктор Чайка теж не зміг за десятки років, що мешкає у серці повстанського краю вивчити українську. Відтак на офіційних заходах спілкується російською чи у кращому разі суржиком. Місцевий бізнес також суттєво зрусифікований. Та й окремі представники “нашоукраїнської” виконавчої влади Рівненщини, що опосередковано мають відношення до закладів громадського харчування крізь очі дивляться на музичний репертуар. Хто відвідував кав’ярню зі спідвейною назвою у Народному домі міг пересвідчитися у “патріотизмі” власника, що крутить російську музику “у серці всіх національно-демократичних сил” краю.

Голова ОДА Василь Червоній про це знає і мовчить, хоча колись обіцяв молодим націоналістам вплинути. На крайній випадок там ставлять Білозір чи ще щось з українських виконавців. Зауваження барменам щодо російського репертуару не допомагають. Можуть навіть поставити “Кому вниз” коли попросиш, але через 10 хвилин вимикають. Начебто не подобається відвідувачам. Навіть сказав, що “якщо почує російську музику сам візьме сокиру” і порубає магнітофон. Не словом, а ділом. Пообіцяв і не виконав. Перелік таких “українських” кав’ярень, шинків, можна продовжити. А що вже говорити про іншомовні назви всіляких бістро, кафе, ресторанів, що радше нагадують географічну карту Європи чим Україну. На Рівненщині мовна тематика нічим суттєво не різниться від загальноукраїнської. Хіба що окремі місцеві станції дають більше української музики, ніж, наприклад, у Києві чи Харкові. Тому проект винятково україномовної FM-станції, який виношують на “Радіо-трек” як ніколи актуальний у зросійщеному Рівному. Ініціатори цього проекту кажуть, що він цілком рентабельний і слухачам сподобається.

Рівненська ВО “Свобода” сподівається, що культурний радіопроект запрацює у найближчому майбутньому, нарешті з’являться українські (за змістом) кав’ярні, куди ходитимуть українці, кожен на власному прикладі почне культурну революцію з себе, не засмічуватиме мову, пропагуватиме культурний націоналізм, тощо. Ми вже почали культурну революцію з себе. Приєднуйся, друже!

www.rivne.vosvoboda.info


----------------------------------------------------

В тему:

У Чернівцях, де виступала Ірина Білик, молодь протестувала проти її російськомовного альбому

В українській культурній політиці почалися позитивні зміни?

Про рейтинги зірок музичного шоу-бізнесу. Коментар експерта

Олег Скрипка: Телевізійні олігархи або ж ненавидять нас із вами, або ж навмисне намагаються виховати баранів

Білоруський FM-простір – для білорусів

Україна - для українців. Не словом, а ділом
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи