Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бойкоту ніхто не відміняв

Категорія:

Донеччина готується відмовитись від головного російського товару – природного газу. Для цього модернізується мережа теплоелектростанцій.
Доведені до критичного стану, вони не лише високовитратні, а й небезпечні для навколишнього середовища. Переозброєння старих гігантів дозволить втілити у життя революційні задуми — перевести область лише на електроопалення і знизити собівартість електроенергії.

Як повідомляє телеканал ICTV, Донеччина робить ставку на електроенергію. Експерти підрахували, що будувати газові мережі та реконструювати систему теплопостачання – задорого. Вигідніше перейти на електрику.

В Дебальцевому, поблизу Миронівської ТЕС, уже будують першу електрокотельню. Місцеві мешканці таку переорієнтацію схвалюють, оскільки вже давно опалюють квартири електроприладами.

Перехід на електроопалення потребує цілковитої відмови від мазуту, газу та збагаченого вугілля. Альтернативною сировиною має стати звичайний шлам, якого на донецькій землі накопичилися мільйони тонн.

У 2007 році три донецькі теплоелектростанції буде оснащено новими котлами, які спалюватимуть відходи вуглевидобутку. Перше таке устаткування з`явиться саме на Миронівській ТЕС - після десятирічного замороження будівництва.

Перехід Донеччини на обігрівання електрикою має сенс лише за рахунок дешевої нічної електроенергії. Для чого потрібно встановити нічні тарифи – цього вже майже рік просить від уряду місцева влада.

Поки міністри вирішують, Донеччина змушена переходити до новації без дозволу, аби зігріти шахтарські містечка.


----------------------------------------------------

В тему:

Україна без матрьошок! - перший національний бойкот російських товарів

Перші наслідки газового конфлікту

Як економити газ? Впроваджуйте біопаливо.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи