Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“ОтВінтісти” – створювачі сучасного фольклору

Не встигла барабанна речівка "Попереду Жахи Шляхи" рівненських От Вінта! ще й півроку відслужити у війську [ця пісня, не будучи ще навіть записаною у студії, стала маршовою в одній з військових частин на Рівненщині], як під роздачу потрапила інша річ укробілів.
Україномовний переспів От Вінта! на награння "Блюз Пухлих Рук" московського гурту Містер Твістер у ці студені дні став самостійною СМС-кою. Найприкметніше, що люди, які самі по ланцюжку отримували повідомлення зі словами гурту
Міцні засмальцьовані руки
І м'язи тверді, наче дуб
На білій як день вишиванці
Блищить Український Тризуб

В очах крижана недовіра
Як глобус блищить голова
Давно не гуляла сокира
По вулицях міста Москва,


а відтак перекидали його далі, здебільшого поняття синього не мали, що це слова з пісні, тим паче якихось От Вінта!, про яких навіть слухом не чули. Нагадаймо, що кілька місяців тому укробільна четвірка отримала пропозицію зробити співанку для плити-присвяти Містеру Твістеру, що й хлопаки вчудили з притаманною їм безпосередністю. Московські музики сприйняли переспів з чисто рокерським почуттям гумору.

Рівненських укробілів важко віднести до найрозкрученіших вітчизняних гуртів, однак якщо їхні доробки дедалі більше переростають в усну народну творчість, значить, курс в От Вінта! правильний.

Дарма я наївся цибуліТим часом, наприкінці січня От Вінта! збирається зняти свій другий видограй на пісню "Дарма я наївся цибулі" з однойменної платівки. Зйомки триватимуть в одній з японських ресторацій Києва, а керманичем перебігу стане молода дівчинонька Тетяна Гончаренко з телеканалу Інтер, для якої кліп буде дипломною роботою. Сюжет відеа простий, але водночас обіцяє бути потішним: шеф-кухар японського харч-закладу готує суші, раз за разом у кадрі нарізає цибулю і закоханий в Україночку-білявочку. Але все закінчиться не цибулею, а часником. Самі ж От Вінта! гратимуть вар'ятських ресторанних лабухів, які проходять оглядини на придатність грати по вечорах у ресторації. Як тільки у залі присутній шеф, то хлопці грають повільної. Варто йому лиш на хвильку вийти, коли гурт починає валити натиск… Появу видограя "Дарма я наївся цибулі" слід сподіватися у лютому.


--------------------------------------------------

“ФДР-вісті з Краю”
(українські музичні новини)
Юрко ЗЕЛЕНИЙ, упорядник ФДР-вістей з Краю
вул. Оболонська, 21
4-й поверх, Праве крило
Київ 04071
Україна
+38 (067) 94-658-34
+38 (044) 417-56-14
+38 (044) 233-36-34
E-mail: [email protected]
Web: www.fdr.com.ua


----------------------------------------------------

В тему:

“Кроком руш!”

“...На білій як день вишиванці Блищить Український Тризуб...”

Українізація провінції

Украбіллі в Києві

Укробілісти - екстремали

Офіційний сайт гурту “От Вінта!”

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи