Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як отримати задоволення на виборах

Категорія:

В принципі, вибори — це свято волевиявлення, тому вони повинні були б приносити людям задоволення. Проте на попередніх виборах з цим все якось не складалось, бо довірливий електорат регулярно ставили в позицію вибору між поганим і ще гіршим.
СОЦІОЛОГІЧНИЙ ШАНТАЖ

А як хочеться проголосувати за того, у кого справді віриш! Особливо, якщо у твого обранця є шанс перемогти! Може, так і було б, проте всі ці шанси, виявляється, вже не залежать від тебе. Тепер вони у наскрізь пропіарених лапах «соціологів» — професіоналів «наукового підрахуйства». Вони тобі з цифрами і графіками популярно пояснять, хто насправді є фаворитами, за яких є сенс голосувати. А якщо не проголосуєш за одного з двох-трьох-чотирьох «прохідних», то просто змарнуєш свій голос і будеш викинутий на смітник чергового «свята демократії».

Ну йдеш, голосуєш. Задоволення ніякого, бо той, хто тобі подобався, виявився «тіпа непрохідним», а «тіпа фаворити» у тебе викликають лише підозри і тривогу. Звісно, що після виборів, як завжди, нічого суттєвого не відбувається. А потім ти дізнаєшся, що всі ці «фаворити» належать до однієї тусовки, головна мета якої — збереження будь-якою ціною своєї влади і майна. І всі ці їхні рейтинги — це тупа маніпулятивна піартехнологія для довірливих лохів. Найрозумніші вже усвідомили цю істину, наприклад, згідно з опитуванням на сайті iu.org.ua , 58% вважає, що соціологічні опитування напередодні виборів — це маніпулювання свідомістю виборців.

Не секрет, що сьогодні повторюється типовий сценарій того ж самого, відпрацьованого роками лохотрона з вибором між поганим і ще гіршим. Проте схоже, що незабаром це чортове колесо може заклинити.

БІФУРКАЦІЯ, ТОБТО СИСТЕМНА НЕВИЗНАЧЕНІСТЬ

Згадайте попередні роки: чим ближче до дня голосування, тим більшим ставав відсоток людей, що визначилися зі своїм вибором. Сьогодні ситуація діаметрально протилежна — чим далі, тим більше невизначених — сьогодні вони вже складають приблизно дві третини виборців. З формальної точки зору таких, що чітко заявлять про свою невизначеність, лише близько 20%, тобто решта 80% вже начебто знають, кому віддадуть свій голос. Але весь фокус у шаленій динаміці цієї «визначеності»: минулого тижня людина була твердим прихильником однієї політичної сили, сьогодні вона вже за другу, проте цілком вірогідно, що за тиждень буде готовою голосувати за когось третього, причому й цей вибір ще не остаточний.

Згідно з розрахунками, максимальна динаміка цього хаосу невизначеності почнеться з середини березня, що дає додаткові шанси партіям, які не вважаються «фаворитами». Ці шанси ще більше зростають через те, що нинішні «фаворити» все активніше займаються взаємознищенням через дедалі гострішу і брутальнішу війну компроматів (як правдивих, так і вигаданих).

ДОБРО І ЗЛО

Ось тут і захована відповідь на запитання «як отримати задоволення на виборах?» Просто треба проігнорувати пропагандистську тріскотню і з чистою совістю проголосувати за того, хто тобі подобається.

Вам можуть сказати: «Це ж безглуздо, вони ж не мають шансів!»
— А звідкіля ви знаєте? Кожен день ситуація змінюється. До того ж справа не в шансах — я просто хочу висловити свою волю. І якщо я це зроблю, то в цьому світі щось обов’язково зміниться. Тому що:

«Все, що робиться з чужої волі — зло.
Все, що робиться з власної волі — добро.
Необхідно знати це коротке визначення добра і зла».
Кодекс Ману


На цю тему є один мудрий афоризм: «Якщо не знаєш, що сказати, кажи правду». Подібно і в ситуації хаосу та невизначеності: якщо не знаєш, що робити — роби по совісті, будь самим собою, роби те, у що віриш. І тоді отримаєш задоволення від правильного вчинку.

------------------------------------
В тему:

Більшість медіа просто дурять свою аудиторію

2006. Вибори без вибору

МИ, БРАХМАНИ І КШАТРІЇ, або практика Сонячної Революції

Третій Гетьманат

БЕЗПЕЧНО. ЧИСТО. ВЕСЕЛО



В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи