Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кирило Стеценко (УНА-УНСО): «Пора міняти труби. Бо весною може рвонути...»

24 лютого на 5-му телеканалі у програмі «Новий час» відбулась розмова з Кирилом Стеценком (Українська Національна Асамблея).
Вона почалася з провокативного запитання: «Стан у країні – це наслідок діяльності патріотів чи непатріотів?» Інтерактивні телеглядачі відповіли: а) наслідок діяльності патріотів - 10%; б) наслідок діяльності непатріотів - 90%. А що каже Кирило Стеценко?

Кирило Стеценко

Патріотизм – це почуття, яке принципово відрізняє людину від тварини. Патріотизм реалізує одну з базових духовних потреб – потребу в належності до спільноти (див. піраміду потреб Абрагама Маслова). Почуття причетності до нації розбудовує в душі опору, яка сягає далеко за межі власного Ego, відновлює нескінченний ланцюжок зв’язків з предками і нащадками, вводить душу в коловорот Вічності та наближає її до Бога.

Чому пересічний українець соромиться своїх національних почуттів? Чому він так некритично переймається „мудрістю” фарисеїв? Адже їхній світогляд принципово заперечує будь-яку щиру віру і чесну дію. Вони блазнюють: „Патріотизм – це останнє сховище для негідників”. Вони глузують: „На патріотах завжди робилася політика”. В чому ж вони хочуть переконати нас? В тому, що добро є злом? В тому, що неправда перемагає? Кому це вигідно?

Успішні суспільства, нації й держави завжди досягали перемог, якщо використовували патріотизм як найпотужніший двигун історії та найсильніший магніт для згуртування нації. Ця сила подібна до кіски барона Мюнхгаузена, за яку він сам себе витягнув з багнюки. Чи не так діяла Японія після 2-ої Світової війни? Адже не маючи ні нафти, ні газу, ні вугілля, ні металу, ні лісів, ні орних земель вони всього за 20-30 років вивели свою економіку на 2 місце у світі. Вони навіть почали виштовхувати американців з їхнього власного ринку автомобілів і побутової електроніки. Як вони це зробили? Патріотизм, віра, воля і чітка організація.

Під час Помаранчевої революції Україна піднялася з колін. Люди повірили в силу Правди, знайшли власну Гідність, відчули солодкий дух Свободи. Українці вперше після сотень років принижень і ганьби почали знов пишатися тим, що вони українці. Нас почали поважати у світі. З нас почали брати приклад. Що ж сталося потім? Чому ми знову лежимо долілиць? Куди ж поділася сила?

Сила не пропала. Духовна революція триває й далі. Світогляд людей швидко міняється. Але влада колективної безвідповідальності гальмує все. Держава стає пародією на саму себе. Ліберальна демократія завмерла у ступорі. Конституційна реформа народжує суспільство паралельних світів, які не здатні узгоджуватися між собою. Демагогія заміщує будь-які принципи політики. Політика уособлює злочинність. Руйнація стає лавиноподібною. Що далі?

А далі - Сонячна революція – духовне перетворення, яке пошириться і на політичну систему. Горизонталь абсурдної боротьби перетвориться у вертикаль порядку. Республіка Третього Гетьманату повертає родову пам’ять і здоровий глузд. Шлях нагору відкриває дорогу молодим політикам і менеджерам. Адже молоде вино не наливають у старі міхи. Персональна відповідальність і чітка структура управління зроблять владу керованою та ефективною. Так діяв, наприклад, перший президент незалежного Сінгапуру Лі Кван Ю, який за короткий час перетворив маловідому країну на чергове економічне диво – на четвертого азійського Тигра.

Отже, актуальний стан в Україні – це наслідок діяльності патріотів чи непатріотів? Мабуть найчесніший, найрозумніший та найенергійніший патріот потрапляючи у жорна владної машини починає там в’язнути наче муха на липучці. А може це схоже на лід, що застиг у трубах Алчевського водогону? Значить пора міняти труби. Бо весною може рвонути...


---------------------------------
В тему:

Програма Української Національної Асамблеї «СОНЯЧНА РЕВОЛЮЦІЯ, ТРЕТІЙ ГЕТЬМАНАТ»

Українська Національна Асамблея (УНА-УНСО): коротка історія, структура, контакти

МИ, БРАХМАНИ І КШАТРІЇ, або практика Сонячної Революції

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи