Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Зброя вогню”

Захоплююче і динамічне фентезі, що ґрунтується на українській історії і міфології.

06041701s.jpg

Володимир Щербина, Тарас Завітайло і Сергій Дяченко

Наші далекі предки вірили, що окрім того світу, в якому живемо ми, люди, існує ще й світ інший. У ньому живуть боги, духи, демони, русалки, вовкулаки й всілякі загадкові створіння. В міфах і переказах, казках та легендах дожили вони до наших днів. Наші пращури вірили, що світ чарів і магії не десь далеко, на небі чи під землею... Ні, він поряд. Часто перемежовується зі світом нашим, являючи свою іноді смішну, а часом страшну сутність. А можливо, він не зникнув, той старий, дивний світ? Можливо, ми просто забули, як воно – відчувати його, бачити його, чути ?..

Можливо, саме тому фентезі став таким популярним жанром у всьому світі, й сучасна людина, обтяжена техногенною цивілізацією, намагається побачити іншу, втрачену нею грань буття. Завдяки Голлівуду, в світі стали дуже відомі персонажі кельтської та англо-саксонської міфології. Але ж у кожного народу є свій міфологічний пантеон.

Книга молодого українського автора Тараса Завітайла “Зброя вогню”, яку було представлено під час “Єврокону-2006”, започатковує цілу серію творів-фентезі, що написані на основі української міфології та фольклору. В книзі діють характерник Андрій, закохана в нього відьма Агрипина, водяний Никодим (що тривалий час був на Січі у складі війська Запорізького, але запив, і тепер знаходиться “у зав’язці”), чесний упир Мефодій, а також вовкулаки, вурдалаки, вампіри, козодої, лісовики, запорожці, хуторяни тощо.

Книга написана живою мовою, з динамічним сюжетом і м’яким гумором Читається на одному диханні. І хоча вона розрахована на 15-20 річних, але її із задоволенням читають й більш старші. Як розповідає Тетяна Харламова, директор інформаційно-аналітичної агенції “Наш час”, що випустило книгу, це тільки початок. Попереду наступні книги, співпраця з клубами історичної реконструкції, створення спеціального веб-сайту тощо.

Українське фентезі цілком може стати явищем не менш потужним, ніж свого часу стали клуби “толкіеністів”. А враховуючи сучасні культурні тенденції, українське фентезі скоріш за все буде більш багатогранним та цілісним. Незабаром ми це побачимо...


----------------------------------------------------

В тему:

Переможцем Європейського конвенту цього року став Генрі Лайон Олді з України

Новий фантастичний роман Марини та Сергія Дяченків “Дика енергія. Лана” та стиль-проект “Дика енергія” Руслани

Сергій Дяченко: Україна чекала на "Євроком" півтори тисячі років

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи