Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сергій Дяченко: Україна чекала на "Євроком" півтори тисячі років.

Київ зібрав провідних фантастів світу та їхніх шанувальників.
13 квітня у столиці України розпочалаcя Європейська конвенція наукової фантастики “Єврокон 2006”. На теренах колишнього Радянського Союзу таку акцію проводять вперше. Впродовж трьох днів відбуватимуться майстер-класи, презентації нових книг, зустрічі з відомими фантастами, а також конкурс на кращу книгу для дітей та юнацтва. На відкритті “Єврокону” побувала кореспондент Радіо Свобода Леся Олійник.

На велелюдному відкритті “Єврокону 2006” можна було побачити і почути таких відомих фантастів, як Гаррі Гаррісона, Генрі Олді, Анджея Сапковського, Девіда Лаллі, а також українське “фантастичне” подружжя Д’яченків. За рішенням попереднього “Єврокому”, саме Сергій та Марина Д’яченки визнані кращими фантастами Європи 2005 року.

На запитання радіо "Свобода," що дає Україні ця Європейська конвенція і чому її проводять саме в Києві, Сергій Д’яченко відповів: “Це могутній імпульс для розвитку і взагалі для української культури в світі. Тому що фантастика нині це океан, це соляріс, який обіймає всі жанри, всі види культури музику й мистецтв, театр. І вперше в історії “Радянського Союзу” така подія знаменна і це дуже приємно. Київ сам по собі – це чарівне місто з величезною культурною аурою. З Україною асоціюється Гоголь і Булгаков, отже це зовсім не випадково Я сподіваюсь, що відкриються двері для нас у безмежний абсолютно світ, і це буде чудово.” У відповідь на запитання, скільки ж Україна чекала на цей фестиваль, Сергій Д’яченко пожартував: “Півтори тисячі років”.

На гостей "Єврокому", що відбувається в приміщенні київського Інституту фізкультури, чекають семінари з проблем наукової та етнологічної фантастики. Сьоодні, 14-го квітня о 13.00 відбудеться також презентація літературно-музичного проекту із співачкою Русланою за книгою Д’яченків “Дика енергія. Лана”.

Наступний “Євроком” пройде в столиці Данії - Копенгагені.


----------------------------------------------------

В тему:

Фантастично дика енергія. Український стиль.

“Наш час" представить Тараса Завітайла і його книгу “Зброя вогню”

Українські фантасти перемогли у трьох номінаціях на "Євроконі". Сергій та Марина Дяченки стали кращими письменниками року

Посвячення у фантасти
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи