Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Етноеволюція

27 квітня з 14:00 до 22:00 Центр культури і мистецтв Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана проводить молодіжний фестиваль традиційної української культури “Етноеволюція”.
Фестиваль приурочений до 100-річчя заснування КНЕУ і представляє собою музичне фольклорне дійство у вигляді свята, виставки народних промислів (вишивка, гончарство, різьблення тощо), вуличного гуляння, концерту, в якому беруть участь найкращі фольклорні та world music гурти та театри України

Концертна програма поділяється на денну та вечірню. Денна програма розпочинається біля входу в Центр культури і мистецтв КНЕУ на імпровізованій сцені виступами фольклорних ансамблів та переноситься на основну сцену; вечірня програма проходитиме на основній сцені, на яку після урочистої частини буде запрошено ініціаторів та організаторів фестивалю.


Програма фестивалю:

Вдень просто неба з 14:00

- Виставка ярмарок народних промислів: ковалі, гончарі, вироби з дерева, металу, шкіри, соломи, вишивка.
- Ляльки-моталки. Відкритий майстер клас Людмили Тесленко-Пономаренко.
- Народна кухня: вареники, узвари, млинці, кулеші та каші.
- Розповсюдження та пропагування якісної української музики на компакт дисках, аудіо та відео касетах (фірма UKR music).
- Відкрита майстерня танцю: "Школа українського народного традиційного танцю”, весняні хороводи виступи фольклорних ансамблів. Беруть участь: “Школа народного традиційного танцю”, “Божичі”, “Кралиця”, “Володар”, “Лукині роси”, “Гуляйгород”, кобзар та лірник Тарас Компаніченко, казкар-лірник гурту «Вій», Сашко.


У вечері з 18:00

Виступають: “Карпатіяни”, “Пропала Грамота”, “Самі свої”, “Оркестр Янки Козир”, “Вогнесміх”, “Хо!”, Росава, Ілона Опікула (Івано-Франківськ), “Очеретяній кіт” (Вінниця)


Фестиваль відбудеться за адресою: Київ , Концертний зал КНЕУ, вул. Дегтярівська 49 г


ПРОСИМО ОБОВ’ЯЗКОВО ПОПЕРЕДИТИ ПРО СВІЙ ПРИХІД:


Дана Бабіч, директор ЦКМ КНЕУ
(044) 459-62-69, 455-69-21,

Олег Гаращенко, режисер фестивалю
8 (050) 976-46-86
[email protected]

Валерій Гладунець, координатор фестивалю
8 (096) 66-56-486
[email protected]

Наталка Лещенко, прес-секретар фестивалю
8 (097) 320-69-74, 8 (050) 97-40-811
[email protected]


До уваги журналістів:

О 16:00 відбудеться прес-конференція до фестивалю на тему популяризації та важливості традиційної народної культури. У прес-конференції беруть участь: Н.Матвієнко, П.Гончар (директор музею І.Гончара), Росава, П. Нечитайло (ведучий програми "Варган" радіо Київ), С.Харчук (співвласника організації "Спортивні та культурні ініціативи", продюсер), Л.Санін (кінорежисер, фольклорист, лірник), О.Євтушенко (музичний критик, музикознавець), С.Архипчук (режисер театру "Мушля", засновник та директор фестивалю "Мазепа фест"), О. Михайлюк (засновник та директор фестивалю "Шешори") та ін.



----------------------------------------------------

В тему:

Київське студентство тягнеться до рідного коріння

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Мова і війна

Безпечно. чисто. весело

Презентація музичного компакт-диску КОБЗАР – FOREVER!
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи