Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Французький парламент каже "ні" іміґрантам

Треба було поважних заворушень в країні, щоб французькі депутати вирішили, що Франція - це не прохідний двір Європи. В п'ятницю вночі французький парламент після чотириденного обговорення вирішив піти шляхом Данії та Голандії і обмежити еміґрацію у Францію.

Таким чином, прийнято пропозиції "селективної іміґрації" міністра внутрішніх справ Ніколя Саркозі, який запропонував видавати тимчасові трирічні дозволи тим іноземцям, які на думку іміґраційних чиновників мають професійні кваліфікації, потрібні у французькій економіці. Наразі, твердить міністр, більшість іміґрантів зовсім не прагне працювати у Франції.

Згідно зі статистикою, яку оприлюднив парламентарям міністр, лише кожен 15-й іміґран приїхав до Франції працювати. Із 164 тисяч прибульців, яким держава дала дозвіл на побут, 100 тисяч в'їхала на підставі клопотання про об'єднання родин. З них 39 тисяч - це африканці та 13 тисяч - азіяти. Нове положення не лише затрудняє в'їзд осіб з-поза ЄС у Францію, але й обмежує їх можливість у майбутньому об'єднувати родини. Цією ухвалою скасовано закон, згідно з яким людина, яка безперервно мешкала у Франції протягом останніх 10 років автоматично отримувала французьке громадянство. Точної цифри іміґрантів у Франції, внаслідок нелегальщини, не знає ніхто, але експерти оцінюють її цифрою, не меншою, ніж 4 млн. 300 тис. чол.

Ухвала містить в собі також положення про обов'язкове навчання французької мови (ледь не написав - української) а також обов'язковий екзамен знання французької мови та суспільних звичаїв Франції.

Ухвала була прийнята, незважаючи на її гостру критику з боку лівої опозиції в парламенті. Її положення не розповсюджуються на громадян країн Євросоюзу. Ухвала виявилась важливим політичним випробуванням для Ніколя Саркозі, якого тут усі вважають найпершим кандидатом від правих на президентських виборах 2007 року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи