Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські Церкви звернулися до ООН з приводу визнання голодомору

Категорія:

Представники Всеукраїнської Ради Церков звернулися з листом до Генерального Секретаря Організації Об’єднаних Націй Коффі Анана, в якому просять його докласти зусиль у клопотанні перед Об’єднаними Націями про визнання голоду 1932-1933 рр. актом геноциду проти українського народу.
“Найбільш спустошливим для нашого народу і таким, що поставив питання про саме його існування, став штучний голод 1932-1933 років... Це була зловісна цілеспрямована політика, скерована на цілковите знищення українського народу, його генофонду і навіть згадки про його існування у світовій історії, політика т.зв. “остаточного вирішення українського питання”.

Радянський уряд не лише відмовляв у допомозі вимираючим від голоду регіонам, але й свідомо погіршував їхнє становище, конфіскуючи найменші запаси продовольства і збіжжя для майбутніх посівів. Людей, які намагалися врятуватися від голодної смерті за межами України, на її кордонах зустрічали озброєні загони... Ця жахлива катастрофа, яка забрала життя близько 10 мільйонів, стала найбільш масштабною за кількістю жертв і, водночас, найменш відомою з-поміж трагедій XX століття.

Церкви України підносять свої молитви за мільйони невинних жертв цього злочину проти людяності і прагнуть, щоби пам’ять про них назавжди стала застереженням народам планети, зміцнила їхнє устремління до збереження Творіння і цінності кожної індивідуальної особистості, попередила дегуманізацію людства,” – йдеться у листі.


В тему:

Вшанування жертв голодомору в його 70-ліття в Бельгійському сенаті в Брюселі

Інтернет-сторінка "Голодомор – геноцид в Україні 1933 року"

Так хто ж конкретно творив геноцид українців?

Швидкой відмовився покаятися
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи