Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

СПІЛЬНА ДІЯ за раціоналізацію держави

Запрошуємо українців усього світу підтримати просвітницьку кампанію за вдосконалення конституційного устрою України
1. ХТО МИ

Всесвітній рух українців «Спільна Дія» розвивається з 1996 року як неформальна мережа українських громад, що підтримують ідею оновлення України та її переходу на вищий цивілізаційний рівень.

Словом «українські громади» ми позначаємо будь-які об’єднання українців у світі — чи це група друзів з трьох або більше осіб, чи територіальна громада (починаючи з групи сусідів), чи екстериторіальне об’єднання за інтересами — наукове товариство, громадська організація, поетичний клуб, музичний гурт, школа бойового мистецтва, спільнота програмістів, туристична група, інтернет-сайт тощо.

Спільна Дія — це мережевий проект: ми разом формуємо спільну стратегію, а тактику визначає кожна громада на основі своєї специфіки та наявних можливостей. З цієї причини у нас немає централізованого керівництва — нами керує спільна мета. У нас немає єдиного лідера — кожна громада краще знає, хто чого вартий, тому висуває й підтримує своїх власних лідерів.

2. ЩО МИ ЗНАЄМО

Ми знаємо, що Україна розвивається в пульсуючому режимі — вона має свої сутінки й світанки, періоди духовного сну й бадьорості, бездержавного спустошення і надактивного державотворення. «Сто разів руйнували Русь від півночі до півдня, і сто разів вона відроджувалась» — стверджує Велесова книга. Тривалість української доби — 532 роки (сонячно-місячний цикл, «велике миротворче коло»). Проявом циклічного розвитку України стали феноменальні державно-культурні злети Аратти (Трипільської цивілізації), Великої Кіммерії, Великої Скіфії, Великої Сарматії, Антського Союзу, Київської Русі, Козацького Гетьманату.

Сьогодні український пульсар переживає чергове пробудження і готується до нового спалаху, що осяє планету Земля духовно-світоглядним оновленням, організаційними і технологічними новаціями.

Першим потужним проявом українського пробудження став пасіонарний спалах листопада 2004 року. Він об’єднав українців цілого світу — і за цим захоплено спостерігало все людство. Проте ця глобальна українська спільна дія стала лише підготовкою до значно потужнішого і організованішого спалаху народної активності, до якого ми стрімко наближаємось.

3. ЧОГО МИ ПРАГНЕМО

Цей новий творчий вибух світової української спільноти ми називаємо Сонячною революцією. Передусім це світоглядний прорив, революція свідомості. Замість атеїстичного «Після нас хоч потоп!» ми висуваємо протилежне гасло — «Світ після нас має стати кращим!» А щоб його втілити, треба почати з себе, з відновлення природного зв’язку з Творцем, своїм родом, своєю рідною землею: «Згадай себе! Пізнай себе! Зміни себе!»

Розширення свідомості дозволяє оновити весь наш спосіб життя. Цей процес вже розпочався, а головними напрямками здійснюваних нами перетворень є:

1. Відновлення в народі істинних уявлень про те, що людина є втіленою духовно-божественною істотою, яка розвивається шляхом палінгенезії-реінкарнації, тобто проживаючи велику кількість земних життів. Що людина залишить після себе (чисту природу, здорових дітей, високу культуру), те й отримає при наступному втіленні.

2. Формування глобальної української Громади як етномережі локальних громад — територіальних та екстериторіальних (наукових, бізнесових, професійних тощо); зміна моделі суспільно-політичного устрою, перехід України до відповідальної народної держави, основаної на трійці метафізичних принципів: Єдиноначальність (Цілісність) — Свобода (Різноманітність) — Справедливість (Вдячність).

3. Тотальне психофізичне і генетичне оздоровлення українського народу за допомогою Живого Слова — масової технології самоосвячення і самозцілення.

4. ЩО МИ ЗРОБИЛИ

Десять років наполегливих колективних зусиль уже дали добрі плоди. Ось деякі з них:

1. З 1999 року видано 12 випусків журналу нової еліти «Перехід-IV» — науково-теоретичного органу Всесвітнього руху українців «Спільна Дія».

2. В серії «Перехід-IV» видані книги «Арійський стандарт» (2004), «Нація золотих комірців» (2005), «Пшениця без куколю» (2006), в яких розвивається ідеологія Великого Переходу.

3. З 2000-го року діє інтернет-сайт «Народний Оглядач» і група форумів, зокрема, «Спільна Дія».

4. Активісти «Спільної Дії» взяли активну участь в роботі Третього (2001) і Четвертого (2006) всесвітніх форумів українців.

5. Ідея всесвітньої української Спільної Дії задля цивілізаційного переходу пропагувалася в ЗМІ у великій кількості газетних і журнальних публікацій, виступах на радіо та телебаченні.

6. З 2002 року регулярно відбуваються «круглі столи» та «мозкові штурми» Київського читацького клубу «Перехід-IV».

7. 2005 року для поліпшення координації інтелектуальних зусиль створено міжнародну громадську організацію «Інститут метафізичних досліджень» як один з дослідницьких центрів української етномережі «Спільна Дія». У 2006 році головним лікарем інституту Олександром Філатовичем розроблено технологію масового самозцілення «Живе Слово».

8. 2006 року за активної участі «Спільної Дії» проведено дві масові акції з всеукраїнськими радіо- і телетрансляціями: Всеукраїнська Народна Рада (16 червня) і рок-маніфестація «Спільна Дія» (20 серпня), що відбулася в Києві на Співочому Полі під гаслом «Спільна Дія — це наша сила!»

5. ЧАС ЗМІНЮВАТИ СИСТЕМУ

Системний аналіз ситуації спонукав нас до висновку, що нинішній державний устрій в Україні – не демократичний, що це охлократія — система панування прихованих і безвідповідальних центрів влади над натовпом (охлосом). Якщо ми нічого не змінимо, то українців чекає культурне виродження і фізичне вимирання (за минулі 15 років нас щороку стає менше на третину мільйона). Для радикального поліпшення ситуації потрібно не здійснювати ротацію владної верхівки, а приймати нову Конституцію і правовим шляхом змінювати всю політичну систему.

Першим кроком у цьому напрямку має бути виправлення найбільш брутальних деформацій нинішньої системи управління. Це системне оздоровлення ми називаємо «раціоналізацією держави». Ідея ґрунтується на аксіомі, що для нормального розвитку будь-якої організації потрібна ясно сформульована мета, повноважний і відповідальний керівник, стимули керівникові для досягнення мети та незалежний контролюючий орган. У нинішній системі державного устрою немає ЖОДНОГО з цих чотирьох базових організаційних елементів.

По-перше, Зміни, внесені Верховною Радою в Конституцію згідно із Законом N 2222-IV (2222-15) від 08.12.2004, суттєво зменшують повноваження Президента, через що Україна вже не має повноважного, а отже — відповідального керівника. Ще гірше те, що згаданий закон руйнує конституційне поле України — він змінює конституційний лад з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську республіку, а таке рішення можна приймати лише на всенародному референдумі — згідно зі 5-ю статтею Конституції: «Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами». Те, що називають «політреформою», насправді є сепаратною змовою владної верхівки задля збереження своїх привілеїв.

По-друге, в Конституції України нічого не сказано про мету державної влади, а оскільки немає мети, то неможливо оцінити, ефективна ця влада чи ні.

По-третє, Конституція не передбачає заохочення Президента до ефективної діяльності та його персональної відповідальності за результати свого правління.

По-четверте, в Україні немає жодного незалежного контролюючого органу, а це призводить до безконтрольності, безкарності та неефективності державної влади.

6. ВОЛЯ СВІТОВОГО УКРАЇНСТВА

Пропозиція раціоналізації держави була обговорена і схвалена 19 серпня 2006 р. на засіданні Політологічної секції IV Всесвітнього форуму українців, яка ухвалила резолюцію №1: «Підтримати проект раціоналізації держави, що передбачає внесення до Конституції України положень про:

1) мету державної влади — збільшення кількості корінного населення України та зростання якості його життя, що визначається Індексом людського розвитку ООН;

2) матеріальне заохочення повноважного і відповідального Президента держави та його персональну відповідальність за досягнення цієї мети згідно з окремою юридичною угодою між Народом України і Президентом України;

3) всенародне обрання голови Рахункової палати та його персональну відповідальність за роботу цього головного незалежного контролюючого органу держави;

4) скасування антиконституційного закону України № 2222-IV “Про внесення змін до Конституції” від 8.12.2004, що змінив суспільно-політичний устрій держави без всенародного референдуму всупереч статті 5 Конституції України».


Наступного дня — 20 серпня 2006 р. — цю резолюцію підтримали загальні збори IV Всесвітнього форуму українців.

7. НАШ НАСТУПНИЙ КРОК

Для реалізації волі світового українства щодо раціоналізації держави потрібно провести загальнонаціональний референдум за народною ініціативою відповідно до статей 5, 72, 106-6, 154, 156 Конституції України. Але перед початком збору необхідних для проголошення референдуму трьох мільйонів підписів треба здійснити широку інформаційно-просвітницьку кампанію щодо необхідності конституційних змін.

Закликаємо всіх, хто поділяє ідею раціоналізації держави, докласти спільних зусиль до її розробки та популяризації. За точку відліку можна взяти текст доповіді, проголошеної на засіданні Політологічної секції 19 серпня 2006 р. і покладеної в основу рішення IV Всесвітнього форуму українців.

Спільна Дія передбачає колективне зусилля самодостатніх і творчих людей, тому не варто чекати, що нами хтось почне керувати чи давати цінні вказівки. Необхідність раціоналізації держави самоочевидна, тому кожен з нас на власний розсуд може докластися до конкретизації цієї ідеї та її просування в широкі маси. Хтось може написати і опублікувати статтю. Хтось може виступити на радіо чи на телебаченні. Хтось може розповісти про це на інтернет-форумі. Можна роздрукувати відповідні матеріали й надіслати їх своїм родичам та знайомим. Можна просто поговорити з сусідами й розповісти їм про цю нашу спільну дію. Можна на власному сайті зробити рубрику «Раціоналізація держави» або «Спільна Дія».

Для координації зусиль і обміну інформацією можна використовувати згадані вище форуми, а також будь-які інші інтернет-ресурси — як україномовні, так і російськомовні, що приєднаються до цієї просвітницької кампанії. Її розгортання регулярно висвітлюватиме «Народний Оглядач» та інші дружні інтернет-сайти.

У раціоналізації нашої держави зацікавлені всі українці — україномовні й російськомовні, на Сході й Заході, в Україні та за її межами. Усі потребують правопорядку й добробуту, здоров’я і культури, щасливого продовження роду та світлих життєвих перспектив. Цього неможливо досягнути за нинішньої системи управління, бо вона суперечить усім основним принципам організованої діяльності. Реформування ж системи треба починати з усвідомлення проблеми і здійснення першого кроку до її подолання — простого, розумного, реалістичного. Тож зробімо його разом, бо хто зробив перший крок — той пройшов половину шляху. Спільна Дія — наша сила! Або, як співається в одній чудовій пісні:

Тримайся за своїх! Бо я розкрив багато таємниць
І головне, дізнався, звідки наша міць —
Поки ми разом, у небі плескають вітрила
Поки ми разом, з нами Вища сила!


Хай Буде!

Від імені Руху «Спільна Дія»
Ігор Каганець, головний редактор журналу «Перехід-IV»
(044) 460-30-21
www.perehid.org.ua
observer.sd.org.ua


-------------------------------
В тему:

Бі-Бі-Сі про перехід до Третього гетьманату

Час змінювати Систему

Глобальна криза і Великий перехід

Жовто-блакитний чи синьо-жовтий?

Метафізичні основи Третього Гетьманату

Резолюція Політологічної секції IV Всесвітнього форуму українців

Раціоналізація держави

ЕЛІТА

Продай одежу й купи меч!

Третій Гетьманат

БЕЗПЕЧНО. ЧИСТО. ВЕСЕЛО

Політичний атракціон «чесна дурильня», або «знов депутати навколо…»

Сонячна Революція
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи