Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

“Рідна мода” готується до зими

Світ:

Хочете мати жіночу кофточку в українському стилі? Тоді поспішайте до відділу “Рідна мода”.
Взагалі, як стверджують історики, протягом віків українці прикрашали свій одяг майже виключно геометричним узором. Рослинний орнамент використовувався вкрай рідко. Але у XIX сторіччі модна тенденція змінилась. Набули широкої популярності спеціальні “народні” таблиці з розробленими візерунками для вишивання, які відтворювали зображення маків, троянд, жолудів тощо. Кажуть, що поштовх до цього дав один французький видавець, що мав свій бізнес в Україні – саме він першим почав друкував дешеві таблиці з розробленими візерунками для вишивки, і ці таблиці із задоволенням купували українські жінки, щоб вишивати собі одяг.

У короткий період “українізації” в XX столітті була спеціальна державна програма, що допомогла знайти по різних селах талановитих майстринь, які спеціально розробляли цікаві візерунки для вишивки на сорочках, рушниках, серветках тощо. Ці розробки було масово надруковані й поширені по всій Україні. Серед цих розробок вже було багато рослинних візерунків, тому що протягом століття українські вишивальниці вже звикли до такого типу орнаменту.

І дійсно, сьогодні рослинні орнаменти вже стали традиційними, адже існують майже 200 років – вік достатньо поважний.

Тому то київська фірма “With love” (“З любов’ю”), яка спеціалізується на виробленні трикотажного одягу, вирішила випустити серію жіночих кофточок, які були би прикрашені квітами.

Ці кофти в’яжуться вручну, а потім вовняною ниткою на них робиться вишивка із зображенням різних квітів – маків, фіалок тощо.

Такі кофти можна придбати у Києві у відділі “Рідна мода”, що розташований за адресою: Київ. вул. Вереснева, 3. 2-й поверх

Проїзд:
трамвай 22 від ст. метро “Чернігівська”
маршрутка 22 від ст. метро “Чернігівська”
маршрутка 503 від ст. метро “Лівобережна”
маршрутка 422 від ст. метро “Дружби народів”
маршрутка 500 від Контрактової площі
автобус 51 від Контрактової площі
маршрутка 513 (25+8) від ст. метро “Позняки”

Зупинка “ДарМаш” (через одну після Дарницького ринку). Транспорт йде по вулиці Бориспільській, а вул. Вереснева – це коротенька вуличка-тупичок, що впирається у Бориспільську. На цій вуличці є супермаркет “Фуршет”. Треба піднятись на другий поверх. Там одразу можна знайти відділ “Рідна мода” – він єдиний на поверсі прикрашений українськими рушниками. Відділ працює щодня від 11:30 до 19:30.


----------------------------------------------------

В тему:

Український рок-одяг

За здоровий український мілітаризм!

Нова арійська культура: естетика, стиль, дизайн

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи